Амфилохије у Кући цвећа држао опело без дозволе!

Amfilohije u Kući cveća držao opelo bez dozvole!

8 februara 2015

akt-drzao-opelo_547657Porodice nekadašnjeg predsedničkog bračnog para Broz, Tita i Jovanke, ljuta je na mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, zato što ih je, kako kažu, „obmanuo zbog sopstvene promocije“.

– Vladika Amfilohije je, pre dve nedelje, pozvao Jovankinu sestru Nadu i pitao da li bi neko od porodice pošao sa njim u Kuću cveća, da se pokloni njenim senima – priča ogorčeno Titov unuk Joška Broz. – Pošli su Nada i Goran, sin Jovankine treće sestre, Zore, koja je bolesna.

Kad su se približili Titovom i Jovankinom grobu, Nada Budisavljević i Goran Aleksić ostali su zatečeni: vladika Amfilohije odjednom je počeo da služi opelo! Tu se stvorio i neki fotograf, pa su krenuli da sevaju blicevi.

– Bilo je to mimo bilo kakvog dogovora. Mitropolit je znao, da je unapred rekao šta mu je namera, niko od Jovankine familije ne bi pristao. Jer, on je već pitao da drži opelo na njenoj sahrani, pa su sestre odbile.

Mitropolit Amfilohije Radović izjavio je, zaista, posle Jovankine smrti, u oktobru 2013, da ona zaslužuje opelo. Rekao je još da je bio u kontaktu sa njom godinu ili dve pre toga, i da je hteo da je poseti kad je dovezena u Urgentni centar KCS. Do toga, ipak, nije došlo jer su mu lekari objasnili da NJNJnjeno zdravstveno stanje to ne dozvoljava.

Tada je izjavio i da je Jovanka bila verujuća, i da se iz knjige o njoj vidi da je njena porodica dala 70 sveštenika i mnogo oficira.

Joška Broz ovo oštro demantuje:

– I Tito i Jovanka bili su komunisti do poslednjeg dana i izjašavali su se kao Jugosloveni. Nisu bili vernici i nikada ne bi pristali da im popovi drže službu nad odrom.

Joški nisu jasne namere mitropolita crnogorsko-primorskog, a ne bi ga, kako kaže, čudilo da je to još jedan atak države na Brozove, kao što je ostavinska rasprava posle smrti nekadašnjeg doživotnog predsednika Jugoslavije. Maratonska podela imovine ušla je, s januarom, u 33. godinu, bez ikakve nade da će se uskoro nazreti pomak.

– Oni čekaju da svi mi pomremo, prvo da ništa ne bismo dobili, a drugo da se sakrije ko je sve i šta pokrao sa spiska stvari koje su ostale iza dede i Jovanke. Ili možda čekaju da pomru ti koji su krali. Trebalo je odavno da podele ono za šta se nesporno zna gde je, pa onda nek tragaju za ostalim – kaže Joška.

JEDINA ŽELJA

Jovanka Broz preminula je 20. oktobra 2013, na Dan oslobođenja Beograda, u 89. godini života. Josip Broz Tito umro je u 88. godini, 4. maja 1980. Pred smrt, maršalova supruga imala je samo jednu želju – da bude sahranjena u Kući cveća, pored Tita. Vlada Srbije joj je tu želju i ispunila.

(Večernje novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miroljub says:

    A od koga je tvoj deda sve pokrao??? Prvo vrati to sto je tvoj deda krao,pa onda govori o svojoj imovini (zaovstavstini) ako si je uopste i imao..... Idi u svoju NDH,pa tamo trazi svoj deo gnjido,na dusi vam stoje duhovi nasih predaka nevino ubijenih zbog vaseg komunizma!!! Sto se mene tice Vladika nije ni trebao da odrzi opelo jednoj usranoj jovanki koja je ceo svoj zivot krila DRAZIN GROB!!! MARS U ......

  2. Apis says:

    Joška, dobićeš srpsku patku! Sve ostalo Pantelija je ostavio samom sebi. Nije isključeno da su mu nešto i za put spremili, faraone su uvek sahranjivali sa gomilom dragocenosti. Uostalom zašto bi mu na grob svalili tako ogromnu kamenu gromadu. Ili da se zaštiti šta je sakriveno ili da se vampir ne izvuče pa nastavi piti krv ljudima. A šta je tu tražio Amfilohije, dal on vidi dalje od nas ili je starac prolupao ne znam. Ja lično mislim da nečiste sile iz kuće cveća ne može rasterati ni ceo vaseljenski sabor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *