АМФИЛОХИЈЕ УПОЗОРИО: „Мило изазива грађански рат“

AMFILOHIJE UPOZORIO: „Milo izaziva građanski rat“

15 maja 2020

Mitropolit Amfilohije izjavio je danas da vlast svojim postupcima izaziva i priprema građanski rat i poručio da je vreme da se „prekine sa bratoubistvima“ u Crnoj Gori.

„Ova vlast nastavlja zločin okupatorski iz 1738, kada su odrali živog episkopa budimljanskog. Ovi sad nastavljaju podele. Jesu li zato na vlasti u Crnoj Gori. Ja se nadam da će shvatiti, što pre to bolje, i za njih i za Crnu Goru i za narod, jer ovako kako nastavljaju oni izazivaju svojim postupcima građanski rat, građanski rat pripremaju. Dosta nam je bilo bratskih krvoprolića. Vreme je da se prekine sa bratoubistvima i zločinima među braćom“, rekao je mitropolit ispred suda u Nikšiću.

On je kazao da je došao ispred suda da zatraži oproštaj od vladike Joanikija jer je, kako je rekao, on trebao da bude na njegovom mestu.

„Molim vladiku da mi oprosti što je mojom krivicom postao episkop Eparhije budimljansko-nikšićke i mojom krivicom se uključio da brani svetinje“, poručio je mitropolit, obraćajući se građanima ispred suda u Nikšiću.

Kako je rekao, on je „tu glavni krivac i ako nekome treba da se sudi,  onda nema drugoga osim mitropolita, koji je glavni grivac za sve ono što se dešava u crkvi u Crnoj Gori od 90 tih godina“.

„Ja sam trebao da budem tamo“, rekao je mitropolit, na šta je masa naroda počela da kliče: „Svi, svi, svi“.

On je izrazio nadu da će vlast doneti normalnu i zdravu odluku i da će pustiti vladiku i sveštenstvo i zamolio ih da, ako to ne urade, sude njemu, jer je, kako je rekao, za ono što se dešava, odgovoran jedino mitropolit.

Na pitanje Sputnjika šta će se desiti ukoliko sud odluči da zadrži vladiku i sveštenike, mitropolit je rekao da se nada da do toga neće doći i zamolio je državne organe da budu razumni i da  misle na budućnost Crne Gore i njenog naroda.

„Poroglašavati vas, mene i vladiku da mi ugrožavamo Crnu Goru nije mnogo razumno i pametno“, rekao je on.

„Idemo do konačne pobede, do Hristove pobede“, poručio je na kraju mitropolit.

KOMENTARI7 komentara

 1. Evanđelje says:

  Dobro da je Amfilohije toliki starac i da ima tako dobro pamćenje kada su 1738 odrali živog episkopa budvanskog. Divno je biti mučenik za Hrista i hrišćane, za svoju braću i sestre, to je velika čast a plata je život večni. Amilohije za život po veri ne žali svog života. Crna Gora je osramoćena pod Milom od kada je on došao na vlast, krtičari potvrđuju da je korumpirao jedan deo svojih pristalica, a ostalo je radio sve na prevaru naivnih građana. Nešto slično se događalo i u Srbiji, jer ionako nam je isti narod. Milo je samovoljan, ništa on ne pita svoj narod, tako je izglasao i priznavanje Kosova i Metohije kao kosova republjik, iako nije imao podršku većine za taj sramotni čin, zato će mu se sve obiti o glavu. Milo je hteo privatnu crkvu u privatnoj zemlji i privatno vlasništo i da bude svoj na svome, ali pošto to nikada nije bilo njegovo neće ni sada biti. Spreman je on da upotrebi i miliciju i vojsku i NATO alijansu samo da postigne nešto što sve jedno postići ne može. Da li će izazvati bratoubijanje, nadamo se da neće moći iako on to zaista i želi.

 2. Perpetua says:

  Ne može se reći Milu: "Oprosti mu Bože jer Milo ne zna šta čini," zato što Milo to i te kako zna. Sotona je žedna da se napije bratske hrišćanske krvi. Samo Bog može da urazumi narod Crne Gore da se ne kolje, već da budu jedno u Hristu, ne treba deliti crkvu na crkvu Milovu i crkvu Hristovu, crkva je uvek bila jedna Hristova. Ali ako i sotona hoće da ima svoju crkvu i pobedi, onda to nije crkva Hristova.

 3. Veroljub says:

  Slušao sam šta Amfi ovde zbori, i vala mu je svaka ko u Njegoša, jer on na njegovoj stolici dostojno i sjedi. Do konačne Hristove pobede! Idemo do Hristove pobede! Ova vlast koja je sada nije naša uzvikuje narod! Divno i pobožno, ima nade za Crnu Goru. Pomaže Bog!

 4. Kosovac says:

  Mrka kapa, ako Srbi ne oteraju ovu Vukojebinu što uzvikuje „svi, svi, svi“.

  • Petar says:

   Znam na šta misliš kada je u pitanju onaj olinjali Kurjak, to je o.k. nego ovo sada svi, svi, nije vezano za izdajnika draškovića, Bogu hvala, to svi, svi, nikada i nije bila privilegija jednog promašenog čoveka i jedne promašene stranke, takođe. To se našem dragom Milu dešava narod, ali avaj njegov sopstveni koji tvrdi da nije njegov niti ga priznaje za svoju vlast. Otkada je i počelo glasanje listićima bilo je svakakvih prevara da bi na prošlim izborima A.V. rekao kako nije važno ko glasa već ko broji glasove, dirljivo, zar ne? Sada znate kako je to na referendumu kod lopova Mila prošlo priznavanje kosova, pri čemu je 80% naroda bilo protiv priznavanja. Valjda se Milo smučio i Bogu i narodu. EU traži od Mila da uspostavi balans, ali to je mogućno samo ako siđe sa vlasti i vlast prepusti crkvi koja mu i smeta, svaku državu treba da vodi sam Bog Otac i ljubljeni mu Sin Hristos Isus, naš Gospod i Spasitelj. Amin! vala.

   • Kosovac says:

    @ Petar, …..Da, mislim na tog olinjalog, autora te parole sa radnih akcija i antisrpskih demonstracija. Zbog tog srpskog Izdajnika, gadno je i ime mu pomenuti. I na ostale njegove sledbenike izrajnike i fukare najgore sorte. Nemoj da rasplinjavaš, zato što je očigledno da opet pokušavaju da se infiltriraju u ovaj viteški srpski bunt u Crnoj Gori. Za sada samo skrnave i trte se namo gde im nije mesto, ali ipak brukaju i ometaju narod da iskaže svu veličinu pravoslavlja i srpstva u Crnoj Gori. ……….Srećom, nisam primetio da dižu onaj ustaški pozdrav tri raširena prsta, hvala bogu srpski i crnogorski vitezovi pokazuju uzdignuta tri spojena prsta, kao pri pravoslavnom krštenju. Video sam na snimcima i to je zaista lepo gledati. I to govori o veličini te pravoslavne omladine, u koju opet pokušava da se utrpa vukojebina, i to me čini ljutim.

 5. Kosovac says:

  Još im fale njihovi pozdravi sa tri raširena prsta, pa da debilana bude zaokružena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *