AMFILOHIJE: Zapad nam nameće paradu, a čega se pametan stidi, time se budala ponosi

AMFILOHIJE: Zapad nam nameće paradu, a čega se pametan stidi, time se budala ponosi

29 septembra 2013

AmfilohijeMitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio da je odluka o zabrani Prajda u Beogradu trezvena, kao i da se nada da će isto postupiti i vlast u Crnoj Gori.

On je kazao da svako ima pravo da živi kako hoće, ali ne i da svoj način života nameće drugima.

„Čega se pametan stidi, time se budala ponosi“, rekao je mitropolit Amfilohije u selu Raće u Kučima, gde je osveštao obnovljenu crkvu Svetog Proroka Ilije.

On je, kako prenose današnji podgorički mediji, ocenio da je odluka srpskih vlasti o zabrani Parade ponosa u Beogradu trezvena.

„Nadam se da će takva trezvenost preovladati i ovde u Crnoj Gori“, naveo je mitropolit Amfilohije.

Prema njegovim rečima, gej parade na našim prostorima su rezultat propagande nametnute sa Zapada, a posebno je žalosno što održavanje Prajda uslovljava i Evropska unija.

„To je meni potpuno neshvatljivo“, kazao je mitropolit Amfilohije.

Osveštanju crkve prisustvovao je i bivši predsednik Crne Gore i nekadašnji premijer SRJ Momir Bulatović.

Prva gej parada u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, ali se završila neslavnim bilansom – žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultovalo privođenjima i povredama.

Prvi deklarisani homoseksualac u Crnoj Gori i doskorašnji direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević podneo je nedavno ostavku u toj organizaciji, zbog, kako je naveo, svakodnevnih pretnji koje više nije mogao da podnese.

Podsetimo, i srpski patrijarh Irinej je pre neki dan osudio pokušaj organizacije Parade ponosa i izneo stav SPC koja se protivi održavanja Parade i dodao da na nju gleda „crno da crnje ne može od toga biti“.

Upitan šta bi poručio tim mladim ljudima iz LGBT populacije, koji planiraju šetnju beogradskim ulicama, patrijarh je rekao:

„Čega se pametan stidi, budala se ponosi“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. zivka says:

    u bre pope , valjda vernici i nevernici , pametni i budale pripadaju nekom drugom resoru ili .....?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *