Ана Брнабић- бофл озвучење Александра Вучића

Ana Brnabić- bofl ozvučenje Aleksandra Vučića

7 jula 2017

Piše: Mihailo Medenica

Čemu galama na Anu Brnabić, devojka je tek čuvarkuća u kabinetu Aleksandra Vučića, lično sam ubeđen da se ne usuđuje ni da sedne u njegovu fotelju već čami na nekoj šamlici u ćošku i čeka.

Šta čeka?! Pa da je nazove mesija i saopšti da ima nešto važno da obznani kroz zaposednutu nju, naravno!

Brnabićka će, razume se, bez pogovora otvarati usta i izgovarati sve što Vučić misli ali nema hrabrosti da kaže, skriven u sigurnoj kući za žrtve samopovređivanja političkim, pravnim i moralnim nasiljem, tamo na senovitom Andrićevom vencu.

Dakle, niko od nas nije veverica, niti za slavu lomi sendvič umesto pogače, pa je tako i jasno da replika malene o tome kako Srbija nema između čega da bira ukoliko pred njom bude postavljen izbor Rusija ili EU, jeste misao Aleksandra Vučića ali greh Ane Brnabić!

Za nas koji smo daleko naklonjeniji Rusiji negoli opseni koja ćenam se doveka prikazivati kao blokbaster ovo i nije neko iznenađenje- Vučić je uzmakao na sigurno kako bi najmirisnije muškatle mogle da odrade prljav posao umesto njega, dok će se on isčuđavati i tvrditi kako, eto, nema nikakvog uticaja na rad vlade jer Brbanićka govori šta joj se prohte, s čim se on ne slaže ali, avaj, ko njega sirotog pita…

Brnabićka, naravno, nije ni naivna niti nevina u čitavoj priči, jer što se nje tiče, nije tajna- kletva Evrope bolja je od svakog blagoslova Rusije, a kao takva i jeste izabrana za Pepeljugu kojoj pasuje Vučićeva cipelica, jer, ponavljam, u nju može biti sigurniji negoli u sve svoje partijske poslušnike! Oni iz straha glumataju da ga obožavaju- ona glumi da nije opčinjena njim a iskreno ga obožava i utoliko jeste opasniji igrač od svih koji su tipovali fotelju u Nemanjinoj 11.

E, sad, što se otklona od Rusije tiče, tu ste se gospođo Brnabić malko zaigrali, odnosno, malko glasnije rekli ono što Vučić misli!

Varate se ukoliko ste apsolutno ubeđeni da će narod progutati baš svaku pomiju koja mu se servira i da će vam doveka prolaziti da nam poturate kukavičja jaja da mi sedimo na njima…

Nemam ja ništa protiv Evrope, jer deo smo nje, više je naše državnosti i duhovnosti utkano u nju negoli polovine onih od čije milosti zavisi da li će štap sa šargarepom biti nešto kraći!

No, toliko sam puta napisao i još toliko ću puta- voleti Srbiju i iskreno joj želeti sve najbolje ne može se bez ljubavi prema Rusiji!

Ne onoj ostrašćenoj, nerazumnoj i stihijskoj, jer to nije ljubav već zanos jednak onome posle flaše vinjaka, već nepatvorenoj ljubavi prema narodu i državi koja nas, potpisujem, jedina iskreno voli, iako svi tvrde da u politici nema ljubavi, ali nisu Rusi odvajkada ginuli za Srbiju iz dosade puke, niti svoju decu uče našoj istoriji jer sopstvene nemaju, a naročito ne pominju Srbiju u liturgijskom pojanju tek da prekrate vreme do ispovesti i pričesti!

A, sve to čine, ako niste znali, a verujem da niste jer svetla„Diznilenda“ opijaju više od sjaja Peterburga i Moskve, a Briselsko „aport, mesto!“ zvuči toliko draže od onog „Brat“ kad gromko iskoči iz duše vukući i nju za sobom!

Ne znate vi, gospođo podstanarko u „sopstvenom“ kabinetu baš ništa o Srbiji kada tako s gnušanjem pominjete Rusiju!

Srbiji jeste mesto u Evropi, drugde i ne pripada, ali jadno je i žalosno koliko se trudite da ubedite tu istu Evropu kako smo je, ovako slinavi, prljavi i musavi, možda i dostojni ako su spremni da prime bogalja koji je sam sebi pucao u nogu ne bi li ga doživljavali kao lice s posebnim potrebama.

Ne treba Srbija da bude ruska gubernija, razume se, niti oni to od nas traže, ali nikada ne sme da okrene leđa, ma ni da pomisli to da učini, narodu i državi koja će sačuvati Srbiju i kada je vi izgubite orgazmično prihvatajući da budete evropski otirač!

Imate, naravno, prava da nemate nikakvu dilemu između EU i Rusije, ali u ta četiri zida dok zalivate čuvarkuću prvokrštenom u raspevanoj fontani!

U ime naroda nemate prava da otvara usta kako bi Vučić progovorio, jer oni koji su Vas školovali nisu oni koju su Srbiju sačuvali i kada to nije mogla sama!

Koj god argumet protiv našli, odnosno, Alek Vam javio da ga se dosetite ne zaboravite samo jedan- ako ništa drugo obale Valone i Drača!

Evropa je moru ostavila da dokusuri oni što je preteklo albanskim planinama- Rusija nije, naprotiv, zapretila je separatnim mirom ukoliko se Srbima odmah ne pritekne u pomoć!

Da nije, odavno bi i mi bili samo mit s kojima planirate da raskrstite, a u Evropu bi fakat ušli još pre 100 godina- kao još stotine hiljada humki mimo onih koje su nikle pre Albanije i u njoj!

Kao ta čuvarkuća koju zalivate isčekujući da se trgnete i progovorite glasom kukavice koja kroz Vas govori kao kroz loše ozvučenje.

Pozamljeno kao novo, a biće rashodovano kao sekundarna sirovina…

Budite sigurni u to dok čamite na hoklici zadivljeno gledajući u njegovu foteju kao da je kupinov grm na Sinajskoj gori…

(Dvaujedan)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Bulova says:

    Medenica, glas razuma i glas Srba kad niko nesme da kaže šta misli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *