АНА БРНАБИЋ на РТС-у случајно открила ко ће бити премијер?!

ANA BRNABIĆ na RTS-u slučajno otkrila ko će biti premijer?!

2 juna 2017

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić kaže za RTS da je najveći uspeh Vlade Aleksandra Vučića to što je imala hrabrosti da pokrene nepopularne mere, da je najteži deo puta pređen, ali da nova Vlada treba da nastavi brže ka ekonomskim uspesima. Istakla je da sa novim predsednikom nije razgovarala o premijerskoj poziciji.

Brnabićeva je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naglasila da je veliki uspeh Vlade Aleksandra Vučića obezbeđivanje makroekonomske konsolidacije i fiskalne stabilnosti.

„Bili smo tri meseca od bankrota, veoma je teško taj brod koji je krenuo ka toj santi zaustaviti i prevesti u mirnije vode“, kaže Brnabićeva.

Pored toga, navodi da je dolazak kineskih investitora u Železaru velika stvar.

Kao velike uspehe Vlade ističe i razvoj infrastrukture, uvođenje elektronskih građevinskih dozvola, reformu javne uprave.

„Najveći uspeh su nepopularne mere koje je Vlada Aleksandra Vučića imala hrabrosti da pokrene“, smatra ministarka.

Tvrdi da je malo poznato to da je Vlada organizovala sastanke Republičkog saveta za nacionalne manjine, koji komunicira sa svim savetima nacionalih manjina, koji su ranije bili održavani samo jednom godišnje.

Kao najveći izazov nove Vlade, koja treba da bude formirana za 30 dana, vidi održavanje makrekonomske stabilnosti i fiskalne konsolidacije, fokusiranje na ekonomski razvoj, preduzetništvo, podršku malim i srednjim preduzećima, više radnih mesta.

„Najteži deo puta je bio okrenuti taj brod i sad je realno da moramo brže u ekonomske uspehe. Treba da se fokusiramo sada na reformu pravosuđa“, naglašava Brnabićeva.

Govoreći o tome da li joj je ponuđena premijerska pozicija, kao i o tome da bi u slučaju da bude izabrana za tu funkciju bila prva žena premijer u Srbiji, Brnabićeva kaže da o tome nije razgovarala sa novoizabranim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

„Moguće da sam ja u ovom trenutku u igri kao jedno od imena, ali žene su u ovoj Vladi pokazale koliko su spremne da vode svoje resore i Vladu“, tvrdi ministarka.

Istakla je da se trudi da se fokusira na svoj posao, kao i da nije bilo razgovora do sada o premijerskoj poziciji.

„Ja dođem na posao ujutru i trudim se da se fokusiram na svoj posao, ima puno stvari. Ako mi bude ponuđen drugi posao, razmišljaću o njemu“, kaže Brnabićeva.

Danas počinje puna primena Zakona o opštem upravnom postupku, a ministarka kaže da je završeno povezivanje svih šest institucija i obuka zaposlenih, kao i da će od 5. juna biti otvoren kol centar kao pomoć građanima.

„To je prvi zakon koji kaže da građani nisu kuriri države, već je država servis građana“, poručila je ministarka.

Kada je reč o namerama „Kontinentala“ da otvore softverski istraživačko-razvojni centar u Novom Sadu, Brnabićeva kaže da bi dolazak te kompanije bio od ogromnog značaja, kao i da je Vučićev tim dugo radio na tome.

„Nije toliko važan sam po sebi, već pravi okruženje koje pomaže Srbiji da se uzdigne“, zaključila je Brnabićeva.

(RTS)

KOMENTARI3 komentara

  1. micky says:

    YSto perverznije to bolje. Sad u MODI u tri PLM. Dje je "najevropljanin" BOG te mazo.

  2. Natoljub says:

    Ajde, ajde samo bulazni! Bićeš prenijerka samo iz jednog razloga, da bi Vučić zapušio usta onima što protestvuju protiv njega! Potreban mu je tvoj gej pancir!

  3. marko st says:

    Kakva nakaza....sačuvaj Bože!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *