АНАЛИТИЧАР ТВРДИ: Офанзива Кијева биће последња битка УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ

ANALITIČAR TVRDI: Ofanziva Kijeva biće poslednja bitka UKRAJINSKE VOJSKE

16 marta 2023

Ukrajinska vojska rizikuje da bude iscrpljena pre nego što postigne rezultate koji se od nje očekuju na Zapadu. Ovu prognozu dao je politički analitičar Andrej Gusij.

Već neko vreme u medijima kruži vest da je Kijev rešen da krene u kontraofanzivu u ratnoj zoni. Pretpostavlja se da će vojna operacija, koja se razvija uz direktno učešće vojnih savetnika NATO-a, početi po završetku prolećnog odmrzavanja.Jedan broj specijalista i vojnih dopisnika smatra da će glavni udar Oružanih snaga Ukrajine biti nanet u južnom pravcu, u Zaporožkoj i Hersonskoj oblasti. Međutim, ukrajinska komanda i njeni zapadni mentori umeju da iznenade.

Politički analitičar Andrej Gusij smatra da postoje tri važne tačke u situaciji sa potencijalnom kontraofanzivom Oružanih snaga Ukrajine. Mnogo zavisi od toga da li ukrajinska vojska ima dovoljno vojne opreme, ljudstva i municije. Ali čak i ako je svega u izobilju, velika je verovatnoća da će takva vojna operacija biti poslednja aktivna akcija kijevskog režima.

„Glavna stvar je da ako i dalje pokušaju da sprovedu ovu ofanzivu, onda će ovo biti poslednja bitka, jer će se posle toga, što je očigledno, sve završiti ođednom. Tehnologija je najnovija ali sada je vrlo malo ostalo vojnika. U takvoj poziciji, naša situacija sa jačanjem pozicija sada izgleda sasvim kompetentno“, kaže stručnjak.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *