АНАЛИТИЧАРИ ТВРДЕ: Ово је човек који ће сменити Мила Ђукановића! (ФОТО)

ANALITIČARI TVRDE: Ovo je čovek koji će smeniti Mila Đukanovića! (FOTO)

2 avgusta 2020

Crnogorska opozicija sklopila je koaliciju pod nazivom „Svi zajedno“, a ispred grupe koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti, staće profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dr Zdravko Krivokapić.

Krivokapić se nedavno pojavio u javnosi kao jedan od osnivača NVO „Ne damo Crnu Goru“, gde je i izvršni direktor, organizacije koja se smatra bliskom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, ali i koja je organizovala javne tribine na kojima su učestvovali episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović…Organizacija „Ne damo Crnu Goru“ je nastala i vezana je za trenutak kada „profesori ne daju svetinje“, rekao je Krivokapić u više navrata. Objasnio je da su oni odlučili da ono što imaju kao svoju najjaču snagu – znanje – ponude onome koga najviše vole, a to je – Crna Gora.

Listu će, pored Krivokapića, predvoditi i još jedan broj uglednih intelektualaca i nestranačkih ličnosti, dok će ostala mesta popunjavati stranke uglavnom po principu snage ostvarene na prethodnim izborima ili procene uticaja na osnovu poslednjih istraživanja javnog mnjenja. Sve partije i organizacije koje čine ovu veliku koaliciju se zalažu za odbranu svetinja i samo su Demkrate ostale van ove koalicije.

Ovaj savez, po oceni analitičara, može da „probudi“ dobar deo opozicione javnosti koja je, nakon što su prestale litije SPC, upala u određenu vrsta letargije, posebno jer su opozicioni pregovori otegli do pred same izbore.

Ko je čovek koji će se suprotstaviti DPS-u kao nosilac liste?

Zdravko Krivokapić je rođen 2. septembra 1958. godine u Nikšiću.

Diplomirao je 1981. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, kao najbolji student na fakultetu, za šta je i nagrađivan. Postdiplomske studije završio je u Beogradu, a doktorirao je u Podgorici 1993. godine.

Predsednik je organizacionog i član programskog odbora savetovanja SQM i međunarodne konferencije ICQME. Urednik je internacionalnog časopisa International Journal for Quality Reserch, indeksiranog u SCOPUS bazi, koji izlazi od 2007. godine. Član je programskog odbora četiri časopisa i 13 međunarodnih konferencija.

U okviru naučno-istraživačke delatnosti objavio je više od 250 radova u međunarodnim časopisima, domaćim časopisima, međunarodnim konferencijama i domaćim konferencijama. Autor je 16 knjiga/udžbenika.

Dakle, ujedinjena crnogorska opozicija staće iza jednog od najznačajnijih predstavnika intelektualne elite u toj zemlji, a iza njega će se na listi poređati politički lideri Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Nebojša Medojević i Marko Milačić.

KOMENTARI3 komentara

  1. električar says:

    Ako je ovako kvalitetan i pun znanja, mora biti "oboren "! Takva ličnost ne bi smela da dodje na vlast jer, vlast će sigurno da ga pokvari ... Sve neznalice će biti protiv njega, a ima ih mnogo ...

  2. Milan says:

    Ovo su parlamentarni izbori. Dok Milo je predsednik Crne Gore, izabran je na predsedničkim izborima 15.04.2018 na rok od 5 godina. Dakle početak smene Mila moguć je tek ako njegov DPS izgubi na ovim izborima, ali to će trajati neko vreme.

  3. Zaliv says:

    Ne ide ovaj klipan nigde milom, zivi bili pa videli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *