АНАРХИЈА У ЕУ: Лидери EУ без договора о санкциjама Русиjи! Једни – ЗА, други – ПРОТИВ!

ANARHIJA U EU: Lideri EU bez dogovora o sankcijama Rusiji! Jedni – ZA, drugi – PROTIV!

21 oktobra 2016

135111433_14558380300781n-eu-summit-45z

Lideri EU na samitu u Briselu dogovorili su se da razmotre „sve raspoložive opcije“ protiv Sirije i njenih saveznika uključujući Rusiju, ako se nastavi bombardovanje civila u Alepu, ali su odustali od pretnji sankcijama, rekao je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

On je posle prvog dana samita kazao da je strategija Rusije da oslabi EU i dodao da lideri EU snažno osuđuju napade na civile od strane sirijskog režima i njegovih saveznika predvođenih Rusijom.

Evropski lideri su pozvali na trajno primirje i spremni su da razmotre „sve raspoložive opcije ako se ta zlodela nastave“, prenosi AFP.

Jedan od osnovnih uzroka internih podela EU oko Rusije jeste ekonomske prirode.

Britanija, Francuska i Nemačka podržale su opciju da se razmotre sankcije protiv Moskve ako se napadi nastave.

Zbog već uvedenih sankcija koje su nanele štetu privredi Mađarske, Italije i Slovačke, ove zemlje nisu bile spremne da podrže uvođenje oštrijih mera.

„Podržali smo dokument koji poziva na potrebu dogovora, pravog primirja i procesa političke tranzicije. Ali mislim da nema svrhe tu pominjati sankcije“, rekao je italijanski premijer Mateo Renci rano jutros.

I švedski premijer Štefan Leven rekao je da sada ne postoji jedinstven stav u EU o pitanju sankcija, ali da bi to mogla da bude opcija za budućnost.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miki says:

    KRAJNJE VREME JE DA SE PRESTROJITE I PRIHVATITE REALNOST. UDISAĆETE ČIST VAZDUH I PITI ZDRAVU IZVORSKU VODU A I MOZAK BI VAM TADA BOLJE FUNKCIONISAO.

    • Goran says:

      Tako je Miki , a oni Evropski lideri koji su pozvali na trajno primirje u Siriji , su samo US marionete, jer bi takav razvoj dogadaja ostavio sve pse rata u Alepu i okolnim neoslbodenim mjestimdjeti a. Nikakvo primirje ,,, treba ih zgaziti za sva vremena , a sa uhapsenima vidjeti tko ih placa ,,,,,,,mada je to vec odavno ustanovljeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *