„Анђео“ у Њујорку

„Anđeo“ u Njujorku

29 marta 2017

14 andjeo u njujorku n karlic_620x0

KNJIGA eseja novosadskog književnika dr Nikole Strajnića „Filozofsko razmišljanje jednog srpskog pesnika – ispovest Anđela“ objavljena je ovih dana u Njujorku.

Strajnićevo delo u kojem na oko 200 stranica sa filozofske tačke razmišlja o temi koliko anđeoskog u sebi ima savremeni čovek, objavila je izdavačka kuća Edwin Mellen Press koju je 1972. godine u Njujorku osnovao Herbert Ričardson i nazvao je po svom dedi Edvinu Melenu, velikom ljubitelju knjiga.

Ova izdavačka kuća danas „pokriva“ gotovo kompletno englesko govorno područje u svetu, a objavljuje monografije, kritička izdanja, prevode, eseje, rečnike, doktorske disertacije…

Strajnićev put do njih bio je jednostavan: javio im se, poslao svoju knjigu, a kada je dobio potvrdan odgovor, njegov uslov je bio da korice budu ilustrovane freskom Belog anđela iz manastira Mileševe. Predlog je prihvaćen i prvi primerci knjige na novosadsku adresu Strajnića stigli su iz Njujorka pre nekoliko dana.

– Drago mi je što ću makar i skromno, svojom knjigom, doprineti širenju istine o vanvremenskoj lepoti naše čudesne freske – kaže za „Novosti“ Strajnić čija knjiga se na zvaničnoj internet-stranici američkog izdavača nudi po ceni od 19,90 dolara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *