АНГЕЛА МЕРКЕЛ: „Биће тешко ако се испостави да је нападач мигрант“

ANGELA MERKEL: „Biće teško ako se ispostavi da je napadač migrant“

20 decembra 2016

Merkel_720 65

Na osnovu sadašnjih saznanja polazimo od toga da se radi o terorističkom napadu, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel, povodom napada kamionom na božićni vašar u Berlinu, u kome je poginulo 12, a ranjeno je 48 ljudi.

U svom prvom obraćanju javnosti nakon događaja u Berlinu, Merkel je rekla da će „biti zaista teško podneti ako se ispostavi da je istina da se radi o osobi koja je u Nemačkoj zatražila zaštitu“, prenosi Dojče vele.

Kancelarka je dodala i da će počinilac „biti najoštrije osuđen“ po zakonima Nemačke.

Ona je rekla da je „Nemačka ujedinjena u žalosti zbog onoga što se desilo u Berlinu“ i zaključila da „zlo ne sme da nas parališe.“

Nemačka policija se za sada ne izjašnjava o identitetu osobe za koju se sumnja da je napadač, ali iz krugova bliskih istražiteljima procurelo je da je reč muškarcu rođenom 1.januara 1993. u Pakistanu, koji je koristio više identiteta.

U Nemačku je ušao 31.decembra 2015. ili u februaru 2016. preko Pasaua i živeo je u jednom prihvatnom centru za izbeglice u Berlinu.

Agencija DPA javlja da je verovatni napadač u Nemačku stigao preko Balkanske rute, prolazeći, dakle, i kroz Srbiju. Prema tom izveštaju, on je živeo u jednom berlinskom izbegličkom domu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *