АНГЕЛА МЕРКЕЛ И МАКРОН ХИТНО ЗВАЛИ ПУТИНА! Ево о чему су причали!

ANGELA MERKEL I MAKRON HITNO ZVALI PUTINA! Evo o čemu su pričali!

21 februara 2020

Lideri Nemačke i Francuske pozvali su danas ruskog predsednika Vladimira Putina da bi izrazili svoju zabrinutost humanitarnom situacijom u sirijskom regionu Idlib i pozvali na okončanje tamošnjeg sukoba, izjavio je nemački portparol.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron razgovarali su telefonom s ruskim liderom tokom samita Evropske unije u Briselu.„Oboje su jasno rekli koliko su zabrinuti zbog katastrofalne humanitarne situacije ljudi u sirijskoj provinciji Idlib“, rekao je portparol.

„Oboje su zahtevali momentalni prekid borbi i mogućnost humanitarne pomoći za ljude.“

On je preneo i da su lideri Putinu rekli da su voljni da se sastanu sa njim i turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom kako bi postigli političko rešenje.

KOMENTARI3 komentara

  1. Milutin says:

    Nije dobro što je u Idlibu humanitarna kriza ali je dobro što je nema, po sagledavanju M&M u ostalom, oslobođeno delu Sirije. Ili je problem, po sagledavanju M&M, to što teroristi "trpe humanitarna krizu"?

  2. Miraš says:

    Makron i Merkel više ne brinu za Sirijske Kurde u severnim delovima Sirije koje je okupirala Turska u operacijama: Štit Eufrata, Maslinova grančica i Izvor mira. M. i M. perfidno nastoje da umanje uspeh Rusije u Siriji i da umanje uticaj Rusije na budućnost Sirije. Humanitarna kriza je povod da Zapad zaštiti svoje plaćenike najokorelije teroriste koji su se tu slili iz cele Sirije onim zelenim autobusima. Takodje Merkel i Makron trude se da pomognu Erdoganu da zadrži što veći uticaj na posleratnu Siriju po principu što je više Turske to je manje Rusije. Ako Turska izgubi svoj uticaj na Idlib ostaje joj manje sirijskih teritorija na kojima je prisutna a to znači i manje turskog uticaja na budućnost Sirije. Teritorije koje bi preostale uticaju Turske: na severu Alepa Afrin i Al Bab i istočnije na severu Sirije deo Rake i deo Hasake tojest nova teritorija nakon turske operacije "Izvor mira".

  3. M says:

    A Merkelova i Makron nisu izrazili zabrinutost USA predsjednicima,zbog humanitarnih kriza koje su USA proizvodile razarajući Irak,Libiju,Siriju itd.!Pače su se svojim vojskama pridruživali tome!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *