АНГЕЛА МЕРКЕЛ ИЗГУБИЛА ЖИВЦЕ: Удара на Путина

ANGELA MERKEL IZGUBILA ŽIVCE: Udara na Putina

27 avgusta 2020

Slučaj ruskoj opozicionara Alekseja Navaljnog, koji leži u komi u nemačkoj bolnici, mogao bi biti kap koja je prelila čašu Angele Merkel.

Podsetimo, najomiljeniji ruski opozicioni lider primljen je hitno u bolnicu u sibirskom gradu Omsku zbog sumnje da je otrovan. Dok je Navaljni leži u komi, traje „rat“ Rusije i Nemačke, odnosno tamošnjih lekara, oko toga da li je Navaljni otrovan ili nije.Ruski lekari naravno tvrde da nije, dok nemački kažu da su u krvi Navaljnog nađene supstance koje ukazuju baš na to – da je on otrovan. S druge strane, ne nedostaju i optužbe na račun Rusije da je odugovlačila s dozvolom da se Navaljni prebaci u Nemačku kako bi se otrovi iz njegove krvi „izgubili“.

Ali kada su Nemci definitivno izašli u javnost i saopštili: Sumnjamo da je Navaljni otrovan, to je bila prekretnica u celom slučaju.

Sada je nemačka kancelarka Angela Merkel sve nervoznija i to zbog ruskog kolege Vladimira Putina, prenosi „Blic“ pisanje Blumberga. Ona za ruskog predsednika predstavlja ključni provodnik za Zapad i sada je frustrirana zato što Putin nije pokazao fleksibilnost u slučaju Navaljnog, kažu dva zvaničnika upoznata sa njenim razmišljanjem koji su tražili da budu anonimni.

Merkelova inače teži da pažljivo bira svoj ton prema Rusiji, ali on je ipak ojačao. Manje od dva sata nakon što su lekari u Berlinu utvrdili da je Navaljni, istaknuti Putinov kritičar, verovatno otrovan, Merkelova je tražila da Putin „hitno istraži ovaj čin“ i identifikuje one koji su umešani.

Prema rečima tih zvaničnika, brzina kojom je reagovala trebalo je da pošalje signal Kremlju koliko Merkelova ozbiljno shvata to pitanje.

Međutim, kako konstatuje Blumberg, nemačka kancelarka sada može malo toga da uradi kada je reč o Putinu. Sva osuda zbog ruske aneksije Krima nije promenila činjenice na terenu, iako je Putin isključen iz Grupe osam najmoćnijih država.

A s američkim predsednikom Donaldom Trampom koji se bavi samo predizbornom kampanjom i činjenicom da se poslednji mandat Angele Merkel bliži kraju sledeće godine, Putin će se možda osećati oslobođenim da deluje bez straha od odmazde.

KOMENTARI8 komentara

 1. Mirjana says:

  Očigledno Aleksej Navaljni ne leči se na neutralnoj teritoriji. Imajući to u vidu kakve su šanse da on ostane živ? I još da ozdravi? Da li ga Nemci leče, ili prave od njega žrtvenog jarca korisnog za optuživanje Rusije? Pre će biti da je ovo drugo u pitanju. Njegova supruga je bila veoma neoprezna, pogrešila je što je insistirala da on bude prebačen u Nemačku. Ko s djavolom tikve sadi...

 2. Mile says:

  Što Navaljni bude bolesniji to će Nemačkoj biti korisniji. Nemačka nema interes da on ozdravi.

 3. Mirjana says:

  Ima ona dobre živce, nego ne sme da ne odradi sorošoidni-satanistički zadatak.

 4. Za Srbiju says:

  U taj imidž zapadnih poštenjačina i demokrata, ne veruju više ni njihovi glasači. Prošlo vreme. Da ne bude uvek neko trovanje u engleskom dvorištu, štafetu uptužnice preuzeli nemci.

 5. Ivana says:

  Tako i treba to je Rusima hvala što su te fašiste ostavili na životu posle II svetskog rata kao šta je Srbima hvala šta su ustaše ostavili na životu a oni uništili i dalje razaraju Srbiju iznutra. Ubuduće treba po njihovim pravilima logori za genocidaše i nema preživelih pa oni su to izmislili za pravoslavni svet.

 6. RASPUCHIN says:

  Ima neki film koji se zove : "Znam šta ste radili prošlog ljeta". Putin njima može dati ovakav naslov : "Znam šta ste sve radili čitavog prošlog vijeka a nastavljate i u ovom". Moj skromni doprinos bi bio naslov : "Znam šta ste uradili 02.01.1989.g. a i nekih datuma poslije".

 7. padre says:

  Nikako žena da zaboravi, kako ju je prepao sa onim psom!Žene teško zaboravljaju!Samo neka pazi, da ne ostane i bez dupeta, ne samo živaca!Ali, neće Putin ipak je on čovek tradicionalnih nazora, pa neće na jadno žensko!

 8. Zaliv says:

  Nemci se staraju o svojim agentima ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *