АНГЕЛА МЕРКЕЛ ИЗНЕНАДИЛА СВЕ и најавила прекид сарадње са Америком

ANGELA MERKEL IZNENADILA SVE i najavila prekid saradnje sa Amerikom

13 januara 2017

Angela Merkel vision_Picnik

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je države EU „da povećaju nivo bezbednosne i odbrambene saradnje, jer ne postoji garancija večnosti u odnosima sa SAD“.

– Evropa je suočena sa rastućim izazovima u okviru svojih granica kao i obližnjim oblastima, uključujući migracije, rastuće terorističke pretnje, rat u Siriji, nasilje u istočnoj Ukrajini, kao i siromaštvo i glad u Africi – rekla je Merkelova studentima u Briselu.

Kako prenosi Rojters, ona nije direktno pomenula novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, ali je očigledno da je mislila na Trampovu izjavu tokom kampanje da će razmotriti odnos prema NATO.

Ona je dodala i da Evropa i EU moraju da nauče da preuzmu više odgovornosti u svetu u budućnosti.

– Nemojmo se zavaravati: sa tačke gledišta nekih naših tradicionalnih partnera, naših transatlantskih veza, nema garancije večnosti bliske saradnje sa nama Evropljanima. Moramo da nastavimo da radimo na tome – kazala je.

Merkel je pozvala članice EU da povećaju volju za kompromis po pitanju ilegalnih migracija, uključujući brže napore da se vrate migranti koji su ilegalno u Evropi, a kojima je odbijen azil.

KOMENTARI5 komentara

 1. Vesko says:

  Ona, koja je dovela do finansijskog sloma pljackom gradana EU od strane bankara, do pljacke Grcke, Bregzita i teroristickih napada sirom EU na predlog Sorosa, ce da daje neke smjernice za buducnost EU??? Bwhaaaa...april je daleko ali volim sale bez obzira...Merkel nema pojma sa zivotom, bolje bi joj bilo da je ostala da se bavi fizikom.

 2. ilija says:

  ti lazes zeno plava znas ti da si saveznik sa amerikom i u tvojoj drzavi su americki vojnici u bazama i dozvoljeno je njima sad se pravis da neznas da su iz njemacke krenule kolone za poljsku nose jabuke i voce rusji posto putin dobijo sankcije i ti saljes komaternu pomoc civilima kotebe moze americka baza a srbija nemoze rusku bazu u nis zasto to

 3. Deda Brada says:

  Babac je shvatio? Ne mogu da verujem. Večna ljubav je pukla. Kako ćete sami, bednici, kada već 20 godina ne stojite samostalno na svojim nogama, uvek vas je pridržavao veliki brat. Doduše, nije to radio iz ljubavi, ali vi ste preglupi, pa sve do sada niste to mogli da shvatite. Sada, kada ste u gov**ma do guše, vadite se sami, tako vam i treba. Karma!

  • Franček says:

   Baba laže !! Ona bi navukla još više američkih vojnika u Baltske države i Poljsku, da navuku Putina, da udri po njima. Ali, kad Vladimir jednom udari, neka se seti reichstaga aprila 1945. Cijela če Njemačka izgledati tako.

 4. PAPAK FRANJO says:

  RASPADATE SE SVINJE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *