Angela Merkel ne dolazi na proslavu u Hrvatsku

Angela Merkel ne dolazi na proslavu u Hrvatsku

26 juna 2013

German Chancellor Angela Merkel-1375377Za Zagreb hladni tuš došao je iz Berlina, četiri dana pred ulazak u Evropsku uniju, jer je nemačka kancelarka Angela Merkel odustala od dolaska u Hrvatsku.

Iako još nema zvaničnog saopštenja iz kancelarije Angele Merkel, navodni razlog otkazivanju dolaska je ”nedostatak vremena”, iako je bilo predviđeno da kancelarka boravi u Zagrebu svega nekoliko časova.

Međutim, navodno je glavni razlog odbijanje Hrvatske da nakon 1. jula izruči Nemačkoj bivšeg udbaša Josipa Perkovića, za kojim je Nemačka raspisala poternicu i daje 12.000 evra za svaku informaciju o tome gde se nalazi.

Merkel će na svečanost ulaska Hrvatske u EU poslati kao svog izaslanika Mihaela Linka, iz Ministarstva spoljnih poslova.

Nemačka kancelarka trebala je da bude glavna zvezda među 120 evropskih političara koji će ovog vikenda da borave u Zagrebu, a za pretpostaviti je da zbog izostanka Angele Merkel neće da dođu ni Fransoa Oland i Dejvid Kameron.

HRVATSKI SABOR PREKINUO SEDNICU ZBOG MERKELOVE 

Hrvatatski Sabor prekinuo je današnje zasedanje zbog informacije da je nemačka kancelarka Angela Merkel, zbog ‘slučaja Perković’, otkazala dolazak u Zagreb, 30. juna na proslavu povodom ulaska Hrvatske u Evropsku uniju.

Sednica je prekinuta na zahtev opzicije, odnosno Gorana Jandrokovića iz kluba Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), a priključili su mu se laburisti i nezavisni poslanik Jadranka Kosor.

U ime kluba zastupnika HDZ-a zatraženo je da u Sabor dođe predstavnik vlade kako bi objasnio o čemu se radi, da se iz procedure povuče Zakon o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima članica EU i, kako se navodi, spasi obraz Republike Hrvatske.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *