АНГЕЛА МЕРКЕЛ ОТКРИЛА: Ево шта ће даље радити

ANGELA MERKEL OTKRILA: Evo šta će dalje raditi

31 oktobra 2021

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je zadovoljna tajmingom odlaska sa političke scene nakon 16 godina na čelu države i da se sada raduje što će posvetiti vreme stvarima koje je morala da zanemari tokom mandata.Merkelova je rekla da želi da „možda malo putuje ili čita, ili jednostavno uživa u slobodnom vremenu znajući da u narednih 20 minuta ne može da se desi nikakav iznenadni preokret“, objavio je u danas nedeljnik Frankfurter Algemajne Cajtung, prenosi AP.

Kancelarka Merkel, koja je 2018. godine najavila da se neće ponovo kandidovati na nacionalnim izborima održanim prošlog meseca, uspešno je vodila Nemačku kroz niz kriza, uključujući globalnu finansijsku krizu, migrantsku krizu i pandemiju koronavirusa.

„Mirne duše mogu da kažem da je ispravno da neko drugi preuzme dužnosti kancelara“, rekla je Merkelova.

U Nemačkoj su prošlog meseca održani nacionalni izbori, a Socijaldemokrate, Zeleni i Slobodne demokrate trenutno pregovaraju o formiranju koalicione vlade.

Ove tri stranke saopštile su ranije ovog meseca da imaju za cilj da sledećeg kancelara imenuju do početka decembra.

Odlazeći vicekancelar Olaf Šolc, čiji su socijaldemokrati levog centra „za dlaku“ pobedili na izborima, čini se da ima najveće šanse da nasledi Merkelovu.

Do formiranja sledeće vlade, Merkelova će ostati na kormilu države i danas u tom svojstvu prisustvuje Samitu Grupe 20 u Rimu.

Merkelova (67) je rekla da oseća zahvalnost što je služila naciji i da sa zadovoljstvom gleda na „dug, a u nekim slučajevima i komplikovan period“ svog političkog angažovanja.

„Možda će kasnije stići i malo melanholije“, zaključila je kancelarka.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ovcoizovani covid idioti says:

    Diktatorko, pusti i druge da kradu

  2. Si Ju Leter Aligeder says:

    Ona uopšte nije ništa uspešno vodila niti pomogla Nemačkoj koja je u njeno vreme zadobila smrtni šok emigrantske krize kojoj je otvorila vrata za ubuduće, međutim Nemačka radi toga uopšte više ne liči na ono što je bila. Pravi Nemci sada migriraju iz Nemačke u Mađarsku i tamo kupuju kuće u blizini Balatnog jezera i sličnih lokacija, jer nemogu da podnesu užasnu navalu migranata sa svih strana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *