АНГЕЛА МЕРКЕЛ ОТКРИЛА: Ево шта ће даље радити

АНГЕЛА МЕРКЕЛ ОТКРИЛА: Ево шта ће даље радити

31 октобра 2021

Немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да је задовољна тајмингом одласка са политичке сцене након 16 година на челу државе и да се сада радује што ће посветити време стварима које је морала да занемари током мандата.Меркелова је рекла да жели да „можда мало путује или чита, или једноставно ужива у слободном времену знајући да у наредних 20 минута не може да се деси никакав изненадни преокрет“, објавио је у данас недељник Франкфуртер Алгемајне Цајтунг, преноси АП.

Канцеларка Меркел, која је 2018. године најавила да се неће поново кандидовати на националним изборима одржаним прошлог месеца, успешно је водила Немачку кроз низ криза, укључујући глобалну финансијску кризу, мигрантску кризу и пандемију коронавируса.

„Мирне душе могу да кажем да је исправно да неко други преузме дужности канцелара“, рекла је Меркелова.

У Немачкој су прошлог месеца одржани национални избори, а Социјалдемократе, Зелени и Слободне демократе тренутно преговарају о формирању коалиционе владе.

Ове три странке саопштиле су раније овог месеца да имају за циљ да следећег канцелара именују до почетка децембра.

Одлазећи вицеканцелар Олаф Шолц, чији су социјалдемократи левог центра „за длаку“ победили на изборима, чини се да има највеће шансе да наследи Меркелову.

До формирања следеће владе, Меркелова ће остати на кормилу државе и данас у том својству присуствује Самиту Групе 20 у Риму.

Меркелова (67) је рекла да осећа захвалност што је служила нацији и да са задовољством гледа на „дуг, а у неким случајевима и компликован период“ свог политичког ангажовања.

„Можда ће касније стићи и мало меланхолије“, закључила је канцеларка.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ovcoizovani covid idioti says:

    Diktatorko, pusti i druge da kradu

  2. Si Ju Leter Aligeder says:

    Ona uopšte nije ništa uspešno vodila niti pomogla Nemačkoj koja je u njeno vreme zadobila smrtni šok emigrantske krize kojoj je otvorila vrata za ubuduće, međutim Nemačka radi toga uopšte više ne liči na ono što je bila. Pravi Nemci sada migriraju iz Nemačke u Mađarsku i tamo kupuju kuće u blizini Balatnog jezera i sličnih lokacija, jer nemogu da podnesu užasnu navalu migranata sa svih strana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u