ANGELA MERKEL: Rusija je efikasno „ukrala“ Krim

ANGELA MERKEL: Rusija je efikasno „ukrala“ Krim

11 marta 2014

MERKEL_2217104bNemačka kancelarka Angela Merkel označila je danas na sastanku sa poslanicima Hrišćansko demokratske unije, čiji je Merkelova lider, akciju Rusije na Krimu kao „aneksionu,“ prenose agencije pozivajući se na jednog od učesnika sastanka.

Ona je navodno rekla partijskim kolegama da je Rusija efikasno „ukrala“ polustrvo Krim i da se to može nazvati „aneksijom“, prenela je agencija AFP reči jednog od demohrišćana koji je izjavu dao pod uslovom da ostane anoniman.

KRIM SE NEĆE VRATITI U SASTAV UKRAJINE

Predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je danas da čak i ako se u Ukrajinu vrati vlada smenjenog predsednika Viktora Janukoviča Krim neće ostati u njenom sastavu pod pređašnjim uslovima.

„Zemlje u kojoj smo živeli više nema. Idemo svojim putem i nameravamo da taj put prođemo što brže“, rekao je Konstantinov novinarima, prenela je agencija RIA Novosti.

On je dodao da je povratak autonomne pokrajine u Ukrajinu pod ranijim uslovima „isključen“.

„Već smo prošli taj period, sada j to nemoguće, već smo krenuli dalje“, rekao je Konstantinov.

TUSK: SANKCIJE EU PREMA RUSIJI OD PONEDELjKA

EU će počev od ponedeljka uvesti sankcije prema Rusiji zbog „njene vojne intervencije u regionu Krima“, saopštio je danas poljski premijer Donald Tusk.
„Po pitanju sankcija prema Rusiji, odluka je već donesena, naročito u pogledu procedure uvođenja sankcija“, istakao je Tusk na današnjoj konferenciji za štampu, prenosi Rojters.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *