АНКЕТА У НЕМАЧКОЈ РАЗБИЛА БРИСЕЛ И ЕУ

ANKETA U NEMAČKOJ RAZBILA BRISEL I EU

8 aprila 2021

Više od polovine stanovnika Nemačke spremno je da se vakciniše ruskom vakcinom protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), prenosi list „Handelsblat“ pozivajući se na istraživanje agencije „Jugov“ (Yougov).

Kako se navodi u istraživanju, 55 odsto anketiranih izrazilo je spremnost da se vakciniše ruskom vakcinom kada ona bude registrovana u Evropskoj uniji. Još 19 odsto izjavilo je da bi odbilo takvu mogućnost, 14 odsto bilo je neodlučno, a 12 odsto je reklo da generalno ne želi da se vakciniše. Pri tome, list nije naveo detalje o broju učesnika istraživanja i vremenu njenog sprovođenja.Početkom marta anketa kompanije „Forsa“ za medijsku grupu „RTL“ pokazala je da je 57 odsto građana spremno da se vakciniše vakcinom „Sputnjik Ve“, dok je u februarskom istraživanju takvo mišljenje izrazilo 45 odsto ispitanika.

U sredu je Ministarstvo zdravlja Bavarske potpisalo memorandum o namerama sa Ruskim fondom za direktne investicije o mogućim isporukama vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ u ovaj nemački region region. Prema rečima bavarskog premijera Markusa Zodera, ukoliko vakcina bude registrovana, Bavarska već u julu može primiti do 2,5 miliona doza. Za godinu dana u Bavarskoj bi mogla da se pokrene proizvodnja vakcine u fabrici „R-Pharm Germany“, rekao je ministar zdravlja Klaus Holetček.

Nakon toga, još nekoliko saveznih država izrazilo je spremnost da nabavi „Sputnjik Ve“. Meklenburg-Zapadna Pomeranija i Brandenburg su najavili spremnost da započnu pregovore sa Moskvom o nabavci i proizvodnji vakcina, a u Rajni-Falzu smatraju da bi time trebalo da se bavi savezna vlada, ali napominju da bi im bilo drago da EMA odobri „Sputnjik Ve“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. doktrina soka says:

    AMERI TERALI ZECA,A ISTERALI LISICU....aLA CE IM ODVALITI DOBAR KOMAD KOLACA... STA SU SVE SRALI PROTIV RUSKE VAKCINE A RUSI PUNE DJPOVE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *