АНКЕТА У НЕМАЧКОЈ ШОКИРАЛА Запад и разбеснела Америку

ANKETA U NEMAČKOJ ŠOKIRALA Zapad i razbesnela Ameriku

17 aprila 2018

Većina stanovnika Nemačke (više od 75 odsto) smatra da je predsednik SAD Donald Tramp opasniji od njegovog ruskog kolege Vladimira Putina.

Većina stanovnika Nemačke (više od 75 odsto) smatra da je predsednik SAD Donald Tramp opasniji od njegovog ruskog kolege Vladimira Putina, pokazuje anketa Instituta „Forza“ koju je naručio „Vijeze konsult“.

Odgovarajući na pitanje da li se boje Rusije, 83 odsto Nemaca je odgovorilo negativno, dok je 17 odsto odgovorilo pozitivno.

Polovina ispitanika smatra da odgovornost za rast napetosti između Zapada i Rusije snose SAD, 25 odsto Rusija, 7 odsto rukovodstvo EU, dok 8 odsto smatra da su svi krivi.Za postepeno ukidanje sankcija Rusiji se izjasnilo 55 odsto Nemaca, dok je za dodatne sankcije bilo 13 odsto.

Anketa je sprovedena od 10. do 13. aprila. U njoj je učestvovalo 2.025 punoletnih građana Nemačke.

Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija izvele su u subotu ujutru raketne napade na sirijske vladine objekte, koji se, prema njihovom mišljenju, upotrebljavaju za proizvodnju hemijskog oružja. Tokom vojne operacije one su na Siriju lansirale više od 100 raketa, od kojih su 71 oborile snage sirijske protivvazdušne odbrane. Ruske snage nisu bile uključene u obaranje raketa, ali su pratile sva lansiranja. Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je vojnu operaciju agresijom na suverenu državu, podsećajući da hemijski napad u Siriji nije potvrđen.

KOMENTARIJedan komentar

  1. doktrina soka says:

    I Nemci se opasuljili,nece treci put da ginu za angocioniste.Hitler je njih dobro zatucao,pa su sada vrlo oprezni,a ne kao u 2ww svi krenuli. U razgovoru sa jednim mladim Nemcem o 2ww rekao je da Nemci znaju ko ih je gurnuo na Rusiju da oberu bostan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *