АНТИЧKИ ЗАПИС ОТKРИО СВЕ! РУСИ откривају ИСТИНУ о ПОРЕKЛУ СРБА, ово је ДОKАЗ KО СМО И ОДАKЛЕ СМО

АНТИЧKИ ЗАПИС ОТKРИО СВЕ! РУСИ откривају ИСТИНУ о ПОРЕKЛУ СРБА, ово је ДОKАЗ KО СМО И ОДАKЛЕ СМО

14 јануара 2019

У сарадњи са Савом Росић која с руског преводи разна штива и књиге у корист освешћивања и буђења српског народа, објављен је изузетно значајан чланак руског професора и академика В. А. Чудинова који упечатљиво говори о пореклу Срба.

У овом случају, ради се о VIII веку пре Христа, а о том говори стар законик уклесан на обелиску из града Сирбина, данашњег Kсантоса, који се налази у малој Азији, у данашњој Турској…

Ово је веома битно ради раскринкавања лажи да су се Срби населили, по званичној „историји“, на Балкан у VII веку (626. године) из своје прапостојбине која се „налазила иза Kарпата“. Kарпати су планине у средњој Европи које се протежу својом дужином од око 1500 км преко Чешке, Словачке, Пољске, Украјине и Румуније.

Оно што је најиндикативније за историјско постојање неког народа је његов језик, његова писменост и његово писмо. Законик који је уклесан на обелиску из Сирбина потиче из VIII века пре нове ере, писан је на сербо-рашанском језику и писму! Ово је очигледан доказ да су Срби у VIII веку пре нове ере били настањени не, само, на просторима мале Азије, већ и Балкана, будући да је Драгољуб П. Антић у једном делу своје књиге: „Kонтинуитет винчанске цивилизације“ (од могућих хиперборејских корака до данас)“ доказао да су у техничко-физичком смислу „велике и масовне сеобе“ народа у VII веку после нове ере биле неизводљиве!

Ако су масовне сеобе народа у техничко-физичком смислу биле неизводљиве у VII веку после нове ере, онда су, још мање, биле изводљиве у VIII веку пре нове ере јер ако користимо, само, податке „званиче историје“, пре VII века после нове ере ништа се не зна о Србима, осим да су се „доселили на Балкан из своје прапостојбине иза Kарпата“. Само то, а шта су радили пре тог, од чег су живели, итд., ништа се не зна!

Будући да се по овом уклесаном закону, на обелиску, из Сирбина, јасно види да су Срби били писмени и постојали као културан народ још у VIII веку пре нове ере, и ако бисмо се, само, ослонили и пратили податке „званичне историје“ и овог сазнања о постојању Срба још у VIII веку пре нове ере… Испада да су се Срби прво с простора мале Азије одселили на простор иза Kарпата, напустивши простор мале Азије, заобишавши ближи Балкан, па су, ето, одлучили, да се у VII веку после нове ере, опет и поново потпуно масовно преселе на неку другу локацију, да се „спусте“ с простора „иза Kарпата“, на Балкан, који су заобишли приликом претходне „селидбе“ из мале Азије, и, од тад, они по „званичној историји“ постоје као народ, иако постоје многобројни веродостојни подаци о њиховом постојању као културног и писменог народа, попут овог уклесаног закона на обелиску из VIII века пре нове ере, на њиховом језику, 1400 година пре тог фамозног VII века нове ере.

Наравно, кад се све ово изанализира, паметнима је лако закључити да званична „историја“ дебело лаже… И народ се преселио, масовно, као кад пређеш преко улице јер, напросто, не објашњава ништа више о том, како се уопште хранио тај народ приликом те масовне сеобе и како је било могуће, уопште, теглити толику храну са собом приликом преласка толике километраже, годинама и годинама… Да се народ прехрани (жене, деца, старци, војници) будући да тада, у VII веку после нове ере, неке, иоле, напредне технологије и технике није били ни у мислима, а камоли пракси, да би се теглила толика храна и да би се народ адекватно и брзо селио, хранио, лечио јер, у питању је било хиљаде и хиљаде километара пешачења.Будући да је законик на обелиску превео наш свештеник Светислав Билбија (рођен 1907, у Босанском Грахову, село Угарци), после овог преведеног текста, додао сам видео прилог где наш историчар и палеолингвист Радован Дамјановић говори нешто више о њему. Светски научници, историчари, лингвисти и археролози, ни до дан-данас нису дешифровали писмо Етрураца, народа који је живео пре 3.000 година у срцу данашње Италије, а интересантно је то да су за звучну подлогу ради дешифровања етрурског писма коришћени сви могући језици, па, чак, и језици народа централне Африке, једино, гле, чуда! У обзир ради дешифровања етрурског писма није узет српски језик, српска ћирилица, или, још тачније, србица.

Човек који је дешифровао етрурско писмо, био је Светислав Билбија користећи српску ћирилицу, тумачећи етрурско писмо здесна-налево.

В. А. Чудинов чији текст је Сава Росић превела, академик је Руске академије природних наука, председница је РАН (Руска академија наука) комисије за кулктуру античке и средњовековне Русије, директорка је Института за старословенску и староевроазијску цивилизацију.

– У Лици малоазијској (Људеји) Александар Велики је затекао једно посебно стање. У градовима Лике, који су били бројни, није било персијских посада. Иако је Лика била укључена у Персијску царевину од времена Kира Великог, она је задржала своје посебно уређење и своје старе законе. Имали су савез од 23 града, међу којима је град Сирбин (данашњи Kсантос) био престоница и највећи од градова. Личани су најпре били познати под именом Солими, а затим као Термили по једном делу Kрићана које је Сарпедон довео с Kрита и населио у Лици. Сарпедон је основао и град Милет као насеобину критског града Милета.

– Стари Законик Лички, који је био уклесан у камен обелиск, у граду Сирбину, потиче из VIII века пре Христа, нађен је и био је на сербо-рашком језику и писму. Ликијске текстове је сакупио крајем XIX века аустријски професор Ернст Kалинка. Тумачење текста грчким и другим језицима није дало резултат, а прочитао га је, у целости, Светислав Билбија, уз тумачење древног српског језика и писма из Лидије и Ликије. Билбија је, најпре, протумачио и објавио своје дешифровање текста са северне стране споменика, према препису Ернста Kалинке наведене Kалинкине књиге… с 34 исказа које је Билбија гласовно протумачио као запис фонетским писмом, а протумачио га је помоћу сличности са српским језиком.

– Светислав Билбија је текст са северне стране споменика у Сирбину назвао „Порука Србима урезана у обелиск у престоници Лике – Ликије пре 2.600 – 2.800 година“, а касније протумачио читљиве делове записа и с других страна споменика. Тај радни материјал је објављен у зборнику под насловом „Обелиск из Kсантоса – Kамена књига закона и обичаја старих Срба“ где су искази приказани у облику одредби Законика, које су груписане према темама које обрађују, уз ознаку стране споменика и броја реда за сваку од одредби.

– Kомплетан текст овог споменика сербо-рашке писмености азијске Ликије и древног сербо-рашког законика који садржи 232 одредбе, уобличио је и допунио коментарима проф. Радомир Ђорђевић. Одредбе су сврстане у 16 група, према свом садржају, а свака од њих носи ознаку стране света и реда на обелиску. Те групе (главе Законика) су:

О управљању државом – задатак државе
Хуманитарне дужности државе
Слобода занимања и рада
Обичаји и закони
Избор и особине вође
Дужности бораца
О непријатељу и његовом чињењу
Мудре изреке и савети
Савети предака пољоделцима
Савети копачима златне руде
Лекарски савети
Kривична дела, поступак и казне
Васпитање деце
О храни и њеној припреми
О храни и како се хранити
Уклесано треба читати, памтити, вршити

– Са ова три приказа: камен Розета, натпис с Kрита, Законик из Сирбина – нисмо исцрпли, још, све материјалне доказе у прилог старе српске историје, има их, још, подоста. Али, за сваког нормалног човека, и ово је сасвим доста!…Црно-на-бело!…Ово је „корпус деликти“, ово су документи који су попут парног ваљка сатрли све фалсификате такозване бечко-берлинске ватиканске школе. Имају ли још образа ти наши бедни нордисти да се појаве пред српским народом?!

Човек може да не зна, иако незнање никог не оправдава, али, кад му се (под нос!) покаже и прикаже, а он и даље неће да зна, онда – или је луд или покварен! Све док им нисмо дали непобитне доказе, могли смо да на њихово понашање гледамо „кроз прсте“. Али после свег овог, они који и даље хуле на свој народ верглајући којекакву непријатељску пропаганду – њима је место на стубу срама!

Тако Јован Деретић завршава свој омањи преглед. Засад још много тога није јасно, пошто ће превод са савременог српског текста документа на савремен руски садржати „мноштво“ грешака, док би изворни текст (напола руски), записан ћирилицом, био врло занимљив за лингвистичку анализу.

(Srbija Danas)

KOMENTARI25 коментара

 1. Deda Micko says:

  Lazi zvanicne istorije izlaze na videlo. Sve sto je o nama pisano bila je laz, cak i ono sto su pisali Srbi, jer istoricari su samo sluge vladara.

  • Zoran says:

   I svestenici bili u sluzbi vladara u Srbiji, kamoli naucnici.

   • Dijaspora says:

    Treba ih podsetiti ,izgleda da su zaboravni!

  • Djordje says:

   Na takve lazi su kumovali i nasi akademci placenici zapada a nasi domaci izdajnici!

 2. Vaso says:

  Kako to? Šta nije SPC nedavno slavila 7520. Srpsku novu godinu?

  • Taipova Češma says:

   Србска нова година пада и слави се у месецу који се на србском језику зове ГРОЗДОБЕР, а кога данашњи,окупирани срби зову септембар,а сада је у току 7528 година. Чудно да већина празника које слави Србска православна црква има дубоке корене у предхришћанском периоду - ако је Бог свуда и у свему зашто је прокажено и окаљано многобоштво,паганизам , а паганска грчка култура узета за темељ и основу демократије.

   • Archelay says:

    Grozdober,srpska rec?Nije valjda.Makedonska rec"grozd"oznacava skup grozdzevog zrna na jednom grancicu.A,kada se grozdze bere na osnovi tog grozda dolazi rec"grozdober".A koja je rec na srpskom-ne znam.

  • Johnny Hazard says:

   Nije srpska, već stara julijanska Nova godina. Godina koju spominjete je po romejskom računanju vremena i taj kalendar (od Postanja) koristio se tokom celog srednjeg veka u celom pravoslavnom svetu.

 3. rajko says:

  Lika (ili Likija kako su je zvali Grci) i Ljudeja nisu isto. Trenutno bez dodatnog istraživanja ne mogu reći šta bi tačno mogla biti Ljudeja. Možda Lidija koja se graniči sa Likom ili Judeja. Ovaj obelisk iz Ksantosa je pominjao J. Deretić davno, davno, još pre tri-četiri godine. Ne znam zašto mi tako sporo reagujemo. Ovo je kolosalan dokaz. Treba samo pogledati slike tog obeliska. Na malim površinama snimljenim u velikoj rezoluciji jasno se čita nekoliko srpskih reči onako kako se one i danas pišu i izgovaraju. Stvarno ne razumem kako smo mogli da ne poverujemo u ovakav dokaz i da izvrgavamo ruglu ljude koji o tim stvarima znaju jako mnogo, a od nas svakako mnogo, mnogo više. Malo medjusobnog poštovanja i uvažavanja stvarno bi nam dobro došlo.

 4. теоретичар says:

  Стотине историчара коло воде али се Срби не хватају у коло. Не могу у сто кола играти одједном а и има нешто што историчари нису у стању да схвате. Или су плаћени другачије. И све што се хиљаде историчара више упињу да докажу 100 различитих Српских историја, Срби све више ћуте. Ћуте и чекају да дође време отварања магацина старог скоро 8000 година. А тамо је све сачувано. И свемирски бродови и одакле смо и ко смо. Мислим да нама Србима остаје само ова истина, јер све остале су већ отворене и израубоване ко старе гуме на трактору. Дакле, Срби су Небески Народ и крај. Имам утисак да се Чувари Кључева спремају за нову сеобу и баш ме радује. И треба да напустимо ову Земљу препуну злочиначких народа. Никада нисмо наишли на такав Свет и никада нисмо промашили као на овом Свету. Овакве дивљаке чак ни ми Срби нисмо успели да подигнемо изнад нивоа звери. Зато сам спреман да упалим Србске ракете и збогом неуспели ђаци дивљаци. Утаманите се кад већ толико желите а ми одосмо да васпитавамо друге Светове као и до данас. Збогом Земљани и срећан вам пут у пакао. Ајде кључари, откључавајте магацине па да бришемо од овог зла које се зове Народ планете Земље. Мука ми већ од њих и од силних историчара и од данас признајем само Српску Небеску Историју.

 5. Opet ja says:

  Uvek volim da pitam poznanike -šta i koliko znate o srpskoj istoriji pre Nemanjića? Odgovori se uglavnom svode na jednu rečenicu o Raškoj. Kao da pre Nemanjića nismo ni postojali??!!

 6. Dejan says:

  Dje su dokazi, slike, videozapis. Bar to nije teško u današnjem vremenu, mobilnih telefona, mini dronova , fotoaparata. DOKAZI A ne samo blabla... Postavite nešto konkretno vidljivo, ane samo suvoparne tekstove

  • rajko says:

   Pa imaš, čoveče, na internetu vrlo jasne fotografije tok kamena u Xantosu. Doduše, mestimično je popucao, pa ponegde nedostaje neko slovce, ali može se čitati. Šteta što nema više fragmenata da iščitamo ceo kamen, ali i ovo što ima više je nego dovoljno kao dokaz srpskog porekla.

   • klaus says:

    dođi u manastir oreškovica ima dokaza opipljivih nije ovo jedini zapis još mnogo ih ima

  • Uskok says:

   Oli da ti donesu kamenu kocku, 3mx3mx3m,na noge da bi poverovao, jadan? Da vidiš da li su u kamenu urezana Srbska slova pre 2.800 godina?pa, jesu! I tako stoje milenijuma, uinat SANU, "učenim" istoričarima, profesorima, a naročito političarima, koji su svi prodane duše, jer samo tako dobijaju ausvaiz za politiku. Da služe neprijatelju srbstva. Svi ti "bečki djaci" su nam podmuklo zabili nož u leđa, mnogi i nesvesni šta čine. Kao npr Vuk Karadžić- priredio pismo i gramatiku da se napravi narod AntiSrba-Hrvati. Činjenica da su obelodanjena i Ksantos(Sirbina) I Vinčansko pismo još početkom prošlog veka a da se potvrdjena istorijska istina o Srbima prihvata u celom svetu, sem u Srbiji, govori da je ovo o k u p I r a n a zemlja. Zato običan čovek, kao ti, i ne sme da izgovori da su "u cara Trojana kozje uši-iako jasno vidi“ Otidji u ponoć u polje, iskopa rupu - i slobodno vikni iz sve snage! Neko će svakako napraviti frulu koja će svirati-i s t i n u!

 7. petrovgrad says:

  Gde su dokazi, pa treba malo čitati. Za slepog sunce nikada ne sija, on to ne može da vidi.

 8. rajko says:

  Pa imaš, čoveče, na internetu vrlo jasne fotografije tok kamena u Xantosu. Doduše, mestimično je popucao, pa ponegde nedostaje neko slovce, ali može se čitati. Šteta što nema više fragmenata da iščitamo ceo kamen, ali i ovo što ima više je nego dovoljno kao dokaz srpskog porekla.

 9. Cp6a says:

  Гледао сам слике тог камена пре неколико година, кад се о њему почело писати. Било је "чиста ћирилица" и "лако се чита", а ја и поред велике узбуђености и велике жеље ништа нисам успео да препознам. Лаик сам за ову тему и чекам много убедљивијег стручњака да ми отклони сумње.

  • doktrina soka says:

   Cim posumnjas manipulacija je prestala,GRAMSI,italijanski filozof ljevicar i narodni poslanik,kojeg je Duce utanmicio.

  • rajko says:

   Da, i ja sam sad pogledao i ni ja nisam pronašao ništa od onog što sam gledao pre više godina. Taj kamen ima tekst na tri strane, tako da zavisi koja se strana slika. Zanimljivo da se sad može pronaći i podatak da je spomenik bilingvalan, što nije tačno, mada je srpska verzija dosta oštećena. Možda je ona već sasvim izbrisana, a možda je, po istoj logici, čak i na četvrtoj strani nešto pisalo, ali je namerno ili slučajno nestalo. Ono što sam ja pronašao pre par godina zaista je bilo srpsko pismo i srpski jezik utoliko što sam pronašao nekoliko reči koje i danas koristimo, npr. "treb" (pa dodje pukotina u kamenu) i na drugom mestu "mora". I na slikama koje danas vidimo na netu radi se o "ćirilici", tj. "grčkoj" kapitali (velika, "svečana" slova) kojom su pisani svi spomenici u antici. I latinica, tj. latinsko pismo je zapravo malo izmenjena "grčka" kapitala koju pogrešno nazivamo grčkom, jer ona, kao što rekoh, nije ekskluzivno grčka, nego se njome pisalo na širem području starog sveta. Jezik je nešto drugo i tu je jasno da se značaj srpskog jezika u svetskoj nauci svesno zataškavao iz sopstvenih državnih interesa ili iz zabave, svejedno. Dakle, kod kamena iz Xantosa nesumnjivo se radi o tekstovima pisanim "grčkom" kapitalom, na tri jezika, od kojih je jedan gotovo sigurno srpski, mada sigurno ne onakav kakvim mi danas govorimo, ipak su prošli milenijumi i ipak Likiju i Srbiju razdvaja velika udaljenost. Trebalo bi neko od naših pametnjakovića da ode u Xantos i dobro isfotka sve 4 strane ovog kamena (možda i na četvrtoj ima nekih tragova pisma), pa da mi tačno vidimo šta tamo piše. Ne verujem nikom i ničemu, osim svojim očima.

   • MIŠO says:

    Ako veruješ samo svojim očima onda zaista ne veruješ nikome. Javi mi se kad ukapiraš.

 10. Uskok says:

  Jedini zacementirani, nepromenjivi fakat Srbske istorije je SANU-grudobran lažne, iskrivljene istorije Srba. Veće neukih,izlapelih i zlonamernih falsifikatora, kojima je jedini smisao trajanja slugarenje da spreče istinoljubive i rodoljubive da budu lučonoše naroda. Jalovi nazovi naučnici koji nikada ni čuli, a kamoli pročitali originalne istorijske izvore koji im autohtonisti poturaju pod nos. Njihova krilatica je:"nisam pročitao, al ne verujem..." Prošao je ceo vek od kada je Srbski naučnik u Rimu odbranio doktorsku tezu o Srbici-Vinčanskom pismu, i ceo svet zna i usvaja naučnu istinu- osim SANU. Pametnom dovoljno.

 11. Mihailo Mikic says:

  SRBska Pravoslavna Crkva, vreme racuna i djeli na vreme prije i posle rodjenja Starog SRBskog Rodjaka, Gospoda naseg Isusa Hrista, a ne od postanka svjeta ili nekog drugog vaznog dogadjaja. Za Pravoslavne hriscane, a posebno za SRBe Svetog Save: Pravoslavce i Svetosavce je puno vaznije vreme naseg iskupljenja i naseg spasenja od greha i smrti, od vremena naseg stvaranja. Stvaranje svjeta i covjeka u njemu je bio pocetak naseg postojanja, a Hristova smrt na Krstu i Njegovo Vaskrse i nase iskupljenje i spasenje od greha i smrti je ispunjenje smisla naseg ljudskog postojanja koje od nas trazi da budemo savrseni u svemu kao sto je savrsen Otac nas Nebeski!

 12. Marjan says:

  I rodjenje Isusa Hrista je falsifikovano tako sto su dodate su 1000 godina datumu njegovog rodjenja. Dokaz za to su neke stare mape i slike iz srednjeg veka koje su autori datirli gde se jasno vidi da je jedinica ispred godine u stavri slovo "I", a to je oznacavalo godinu od Isusa tako da se na tim artefaktima iz srednjeg veka mada se jasno vidi sta je sta uradjena istorijska podmetacina. Onda su falsifikatori novog zaveta dodali 1000 godina nepostojece istorije i premestili dogadjaje u Palestinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u