Антиратни протести широм САД

Antiratni protesti širom SAD

22 marta 2015

syriademo_2658298bVeliki broj demonstranata okupio se širom SAD-a u znak protivljenja učešća ove zemlje u sukobina na Bliskom istoku, piše Raša tudej.

U Los Anđelesu se okupilo oko hiljadu ljudi, gde protestuju protiv akcija SAD u Palestini, Siriji, Iraku, Avganistanu i učešća u ratu protiv ID.

Učesnici nose transparente na kojima piše “Dalje ruke od Sirije“.

“Oružje koje su SAD poslale su sada u rukama ID. Pogledajte fotografije. Pogledajte snimke. Oružje i komunikacioni uređaji potiču iz SAD“, rekao je jedan od učesnika u protestu.

Na desetine antiratnih demonstranata marširalo je Holivudom, dok je policija zatvarala delove Holivuda i Sanset bulevara u različito vreme.

Reporter CBS2 javio je sa lica mesta da nije bilo velikih problema niti hapšenja tokom demonstracija koji su juče trajale tri sata.

Demonstranti u Holivudu su protestovali protiv umešanosti SAD-a u Iraku, Avganistanu, Siriji i Venecueli.

„Za SAD mešanje bilo gde u svetu, bilo da je Bliski istok ili Istočna Evropa, Sub- saharska Afrika, Daleki Istok, Latinska Amerika, nije u najboljem interesu SAD-a „, rekao je Samer Mansur Amerikanac arapskog porekla koji je odrastao u Los Anđelesu.

Bivši marinac Rian Endikot rekao je da ga protest čini patriotom, pošto je 10 godina služio u Iraku, a sada je otvoreni protivnik daljeg boravka Amerikanaca tamo.

„Mislim da je jako važno da se omogući zemljama da se brane i da pronađu sopstvenu sudbinu“, rekao je Endikot.

Američka koalicija pokrenula je rat u Iraku 2003., da bi se američke trupe povukle iz Iraka u decembru 2011. godina.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *