ANTONOV: Gde su američki satelitski snimci Boinga 777 – da se još ne „dorađuju“?

ANTONOV: Gde su američki satelitski snimci Boinga 777 – da se još ne „dorađuju“?

24 jula 2014

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-MALAYSIA-ACCIDENT-CRASH-BORODAI„Dokazi“ sa kojima su nastupile američke obaveštajne službe – tvrdeći da su donjecki ustanici oborili malezijski Boing – nisu dali odgovor ni na jedno od postavljenih i otvorenih pitanja, a izazvali su masu novih – izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.

„Na brifingu američkih obaveštajnih službi – nastavio je Antonov, čulo se obećanje da će biti obnarodovani podaci tehničke špijunaže i satelitske fotografije koje potvrđuju lansiranje rakete koja je oborila Boing sa teritorije pod kontrolom ustanika. Postavlja se pitanje: a gde su ti podaci? Zašto još nisu učinjeni javnim? Da li ih još, neka mi bude dozvoljeno da kažem, zato što se dorađuju?“

Antonov se posebno osvrnuo na tvrdnju Amerikanaca da ukrajinska armija nije kriva za obaranje aviona jer je navodno „leteo van zone dejstva njenih raketa“.

„Da li su Amerikanci spremni da snose odgovornost za tu svoju tvrdnju? Znaju li oni gde su u Ukrajini sve raspoređeni raketni sistemi? Kako komentarišu podatke objektivne kontrole koje je iznela Rusija? Ili oni, naprosto, nemaju šta da kažu“ – nastavio je Antonov da ih isteruje na čistinu.

On se posebno osvrnuo na to što se američke špijunaske centrale pozivaju na fotografije iz socijalnih mreža koristeći ih kao dokaz tobožnjeg prelaska raketnih sistema preko rusko-ukrajinske granice.

„Kakvi su im to dokazi? Uhvatili su se za fotografiju ukrajinskog „Buka“ na belom tegljaču, a ta fotografija je napravljena u Krasnoarmejsku koji je odavno pod kontrolom ukrajinske armije. Da li dokazom smatraju fotografiju „Buka“ pod brojem 312? Ili možda misle da je dokaz fotografija drugog „Buka“ koji se nekud kreće u koloni ukrajinske armije? Žele li da kažu da je sa njega lansirana raketa (koja je oborila malezijski avion)? Ako žele, upozorio je Antonov, neka zatraže razjašnjenja od Kijeva?

Zamenik ruskog ministra odbrane naglasio je da ni Ukrajina nije odgovorila ni na jedno pitanje koje mu je Moskva postavila povodom obaranja malezijskog putničkog aviona.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *