APEL: Pomozimo u odbrani Beograda

APEL: Pomozimo u odbrani Beograda

17 maja 2014

OJACAVANJE NASIPA DZAKOVIMA SA PESKOMUsled nazapamćenih poplava koje Srbija nije videla u poslednjih 120 godina, svaka pomoć građana je neophodna i potrebna. Na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Malim, Beograđani su se odazvali pozivu u postavljanju nasipa ispod Savskog mosta.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je radnicima komunalnih preduzeća i volonterima koji grade nasip ispod Brankovog mosta da se večeras oko 19,30 očekuje poplavni talas u Šapcu na Savi, za koji će Beograd biti spreman.

– Mi u gradu želimo da budemo sigurni da nikakvih posledica neće biti po grad Beograd, tako da smo od juče na nogama i pravimo bedeme na nekoliko lokacija u gradu koje su označene kao kritične, a jedna od njih je i ova – rekao je Mali, koji je obišao radnike komunalnih preduzeća i volontere koji grade nasip.
Gradonačelnik Beograda je rekao da imamo vremena da se spremimo, “ali radimo sve proaktivno i na vreme, da nas nešto ne iznenadi”. On je objasnio da je najduži deo koji se štiti onaj do tramvajskog mosta u dužini od 800 metara, ali štiti se i deo kod Sajma i Nebojšine kule.

Ceo komunalni sistem grada angažovan je na punjenju džakova peskom, rekao je Mali i dodao da je na tom poslu trenutno angažovano više od 500 ljudi na raznim lokacijama u gradu, a obezbeđeno je oko 200.000 džakova.
Na pitanje šta je sa Dunavom, Mali je odgovorio:

– Ne bi trebalo sad ja da ulazim u to, imate gospodu iz Beogradvoda, neka objasne o čemu se radi, ali sada nam je prioritet Sava – zaključio je Mali.
Gradonačelnik je obišao i stanicu rečne policije koja se nalazi ispod Brankovog mosta.

Džakovi koji se pune peskom, postavljaju se na kritična područja oko reka. Beogradu, kao i mnogim gradovima u Srbiji, preti opasnost od poplava. Ovim putem, pozivamo sve stanovnike Beograda da brane prestonicu i uključe se u akciju.

(Novosti.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. ARTILJERAC says:

    ARTILJERAC • a few seconds ago ⏲ Hold on, this is waiting to be approved by SRBIN info. DRŽAVO SRBIJO ŠTA SI URADILA OD OBJAVLJIVANJA OVOG ČLANKA NA SLEDEĆEM LINKU DO DANAS http://www.kurir-info.rs/preds... OVO JE DRŽAVNA SRAMOTA NEKO BI TREBAO NA DUGOGODIŠNJU ROBIJU ZBOG NEVINIH ŽRTAVA I OGROMNE MATERIJALNE ŠTETE. ŽIVELA SRBIJA

  2. ARTILJERAC says:

    http://www.kurir-info.rs/predstavljen-projekat-o-zastiti-od-poplava-clanak-137299

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *