APEL SRPSKOJ ZAJEDNICI U KANADI: Pomozite maloj Izabel

APEL SRPSKOJ ZAJEDNICI U KANADI: Pomozite maloj Izabel

20 decembra 2013

Isab-Man-620x330Upućujemo apel srpskoj zajednici u Kanadi da se odazove pozivu za testiranje matičnih ćelija 12-og januara 2014 u Torontu.

Izabela Manela ima devet godina, voli da se igra i provodi vreme sa svojim kućnim ljubimcima, sluša muziku i po mnogo čemu je tipična devojčica svojih godina sem po jednom: u oktobru 2013, Izabeli je iznenada otkriven izuzetno redak oblik akutne leukemije (AML). Izabela je trenutno na eksperimentalnom programu lečenja u dečijoj bolnici u Torontu (Sick Kids Hospital) i po mišljenju njenih lekara jedina šansa za izlečenje je transplantacija matičnih ćelija (stem cell transplant) od odgovarajućeg donatora.

Za sada odgovarajući donator još nije pronađen, ali šanse sa pronalazak odgovarajućeg donatora značajno rastu ako je donator iz iste etničke grupe kao i Izabela. Pošto je Izabela srpskog porekla (obe njene bake i jedan deda su Srbi, a drugi deda je Italijan), po mišljenju lekara najveće šanse za pronalazak odgovarajućeg donatora su u srpskoj zajednici.

Ovim putem apelujemo na sve pripadnike srpske zajednice u Kanadi da se odazovu pozivu na testiranje matičnih ćelija u nedelju 12-og januara od 13:00-18:00 na sledećoj adresi: Springhill Suites Marriott, 612 Applewood Crescent, Vaughn, L4K 4B4, Canada.

Muškarci od 17 do 35 godina starosti imaju najviše šansi da budu odgovarajući donatori. Testiranje je bezbolno (bris iz obraza) i brzo; aukcija vrednih nagrada za sve učesnike testiranja. Pomozite nam da spasemo dečiji život, dođite i pozovite Vašu rodbinu i prijatelje.Isabella-Mannella

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivana Djuric says:

    Pozdrav Prosledjujem i sirim informaciju kroz zajednicu bivse Jugoslavije: u Torontu, Vindsoru, Kicineru i Detroitu. Mogu li se ljudi testirati ranije? Ako da, molim vas da me uputite. Svako dobro, Ivana Djuric

  2. Pingback: Širi se apel za pomoć Izabeli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *