АПСОЛУТНА СМЕЈУРИЈА! Чланица ЕУ хоће ДЕО РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ, боле их СТАРЕ РАНЕ И СТАРИ ПОРАЗИ

APSOLUTNA SMEJURIJA! Članica EU hoće DEO RUSKE TERITORIJE, bole ih STARE RANE I STARI PORAZI

22 novembra 2018

Finska treba da traži da joj se vrate teritorije koje je Rusija preuzela od nje nakon Drugog svetskog rata, napisao je u sredu na Tviteru član partije „Istinski Finci“ Henri Hautamjaki.

– Na jesenjoj konferenciji omladinskog krila partije usvojena je odluka da se objavi kako Finska treba zvanično da zatraži da joj se vrate teritorije koje su predate Rusiji krajem Drugog svetskog rata, a među kojima je i Karelija, kako bismo se vratili na granice iz 1939. godine – naveo je Hautamjaki.

Prema mapi koju je objavio Hautamjaki, finski nacionalisti žele da uključe u sastav države nekoliko oblasti Republike Karelije u blizini Ladoškog jezera i deo Murmanske oblasti.

Te oblasti su ušle u sastav Rusije nakon Sovjetsko-finskog rata (1941-1944) i Drugog svetskog rata. Sovjetskom Savezu su pripali deo Karelije, oblasti Sala i Petsamo (danas Pečenga), kao i niz ostrva u Finskom zalivu.

KOMENTARI5 komentara

 1. Posmatrac says:

  Pa cijela Finska je nekada bila ruska teritorija I treba da se pripoji matici Rusiji.

 2. Budi Bog s nama says:

  Biće da: "Neće da može!" Jer teritorija se daje pobednicima, ne gubitnicima i ne saveznicima nacista. Rusija je još ispala skromna sa prohtevima.

 3. milorad says:

  biće zabavno ako finska vlaa dozvoli ovim budalama da ojačaju.da sam na mestu finaca odma bi ih pohapsio, oni rade za spoljne službe koje pokušvaju po svaku cenu d nadju vbudale koje će da ginu u ratu protiv rusije umesto njih.

 4. Velika Metla says:

  Ko li im je zavrćao ruku u laktu da idu s Hitlerom na Rusiju? Evo im sada naci-amerikanci koji su jaki,pa neka s njima povrate te teritorije! Oni hoće da napadaju bez posledica! Pametnjakovići!

 5. Inuit says:

  Finci hrle u zagrljaj majčice Rusije? Neka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *