APSURD: Izabrali direktora železnice, pa ga smenili za par sati

APSURD: Izabrali direktora železnice, pa ga smenili za par sati

7 avgusta 2014

capinŽeleznice su nekoliko sati ranije saopštile da su izabrale Ćapina za generalnog direktora i da je odluka o njegovom imenovanju doneta u skladu sa Statutom Železnica Srbije. Mihajlović: Vlada nije još donela odluku.

Na preporuku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, odbor direktora Železnica Srbije stavio je danas van snage svoju odluku o imenovanju Svetozara Ćapina za generalnog direktora tog javnog preduzeća.

„Na preporuku resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dva izvršna direktora će biti potpisnici do imenovanja novog direktora, kojeg će Skupštini Železnica Srbije predložiti Vlada Republike Srbije“, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Železnice su nekoliko sati ranije saopštile da su izabrale Ćapina za generalnog direktora i da je odluka o njegovom imenovanju doneta u skladu sa Statutom Železnica Srbije a.d, do konačne odluke Vlade Srbije, a na preporuku resornog ministarstva.

Na istoj sednici, Odbor je za izvršnog direktora kooptirao Momčila Tunića, diplomiranog saobraćajnog inženjera iz srpskih železnica.

MIHAJLOVIĆ: VLADA NIJE DONELE ODLUKU KO ĆE DA VODI ŽELEZNICU

Vlada Srbije nije donela nikakvu odluku niti preporučila Skupštini Železnica Srbije ko treba da bude na čelu tog preduzeća, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva nije želela da komentariše da li je binznismen Milan Beko i dalje „u igri“ za prvog čoveka tog javnog preduzeća.

„Vlada Srbije nije razgovarala, vlada nije dogovorila i nije donela nikakvu odluku o tome ko će biti direktor, ali je resorno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture donelo preporuku da bi sistem železnice funkcionisao – da oba izvršna direktora koja su ostala imaju pravo potpisa u vremenu dok se ne bude izabrao generalni direktor kako sistema ne bi stajao“, rekla je Mihajlovićeva novinarima u sedištu Vlade Srbije.

Novosti.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *