Aranđelovac: Petaci pretukli dečaka iz prvog razreda

Aranđelovac: Petaci pretukli dečaka iz prvog razreda

19 септембра 2013

Arandjelovac_6Sedmogodišnjeg dečaka, učenika prvog razreda, pretukla je grupa petaka iz OŠ „Svetolik Ranković“ u Aranđelovcu u dvorištu škole. Dečak je prebačen u bolnicu, prenosi B92.

Dečak je zbog povreda prebačen u kragujevački Klinički centar, gde je zbrinut na Dečjoj klinici, a nezvanično se saznaje da je dečaku povređena slezina.

Incident se dogodio juče, a škola je potvrdila da su o njemu obavešteni policija, prosvetni inspektori i predstavnici opštine.

„Preduzeli smo sve moguće mere da se ovaj slučaj što pre reši a počinioci najstrožije kazne. U stalnom smo kontaktu sa dečakovim roditeljima i želimo da se što pre vrati u svoju učionicu“, navela je škola na Fejsbuku.

Kako se vidi u diskusiji na toj društvenoj mreži, sedmogodišnjeg dečaka su pretukla petorica starijih učenika te škole, koji idu u peti razred (11 godina).

Takođe, nezvanično se navodi da je jedan iz grupe napadača „sin lokalnog policajca“, kao i da postoji verovatnoća da su sve zabeležile sigurnosne kamere u dvorištu škole.

I načelnik policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović potvrdio je da se u dvorištu dogodio nemili događaj i da su odmah po saznanju angažovane sve raspoložive snage kako bi se što pre rasvetlio ovaj događaj.

„Policajci su razgovarali sa dvojicom dečaka koji su učenici petog razreda. Sa njima su i njihovi roditelji, školski policajac, predstavnici škole i centra za socijalni rad. Nakon svih utvrđenih činjenica protiv roditelja biće podnete prekršajne prijave kao i sve ostale neophodne mere“, rekao je načelnik Đorović za „Blic“.

Ovo je novi slučaj nasilja među maloletnicima u Srbiji, o čemu je bilo reči i u „Kažiprstu“ B92.

Nedavno su dečaci stari između 12 i 15 godina napali i pretukli profesora u Novom Sadu.

Ipak, u talasu vršnjačkog nasilja u Srbiji je ovo slučaj sa najmlađim učesnicima – napadnuti dečak je imao samo sedam godina, a napadači oko 11.

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u