АРАПСКА ЛИГА СЕ ДИЖЕ ПРОТИВ ТЗВ. КОСОВА: Неће проћи некажњено

ARAPSKA LIGA SE DIŽE PROTIV TZV. KOSOVA: Neće proći nekažnjeno

15 marta 2021

Ambasador Palestine u Beogradu Mohamed Nabhan izjavio je da je tzv. Kosovo, koje, kaže, još nije država, počelo da krši međunarodno pravo na štetu drugih naroda, ne samo na Balkanu, nego i na Bliskom istoku, poručivši da to neće proći nekažnjeno.Nabhan je nakon jučerašnjeg zvaničnog početka rada ambasade Prištine u Jerusalimu rekao za Kosovo Onlajn da su vrlo pažljivo pratili korake „tzv. Kosova u vezi s otvaranjem diplomatskog predstavništva u Jerusalimu, te da su stalno o kontaktu sa MSP Palestine i da će biti preduzeti koraci na nivou Arapske lige i Islamske saradnje, a koji se, tvrdi, neće svideti Prištini.

„Kosovo nije članica nijedne od ovih organizacija, ali mnoge članice su priznale tzv. Kosovo i tražićemo od tih država da sada razmotre svoja priznanja“, naglasio je Nabhan.

Ambasador Palestine je istakao da je otvaranjem ambasade u Jerusalimu Priština krši prava palestinskog naroda na svoju državu i prestonicu, ali da krši i međunarodno pravo jer, objašnjava, Jerusalim je od 1967. okupiran od strane Izraela, a da bi neka zemlja postala članica međunarodnih organizacija i UN, ona mora da se pridržava međunarodnog prava.

Hamas: Predstavništvo Prištine u Jerusalimu kršenje svih rezolucija

Portparol radikalne islamske grupe „Hamas“ Hazem Kasem izjavio je da je otvaranje predstavništva Prištine u Jeruslimu „flagrantno kršenje“ svih međunarodnih rezolucija.

On je kazao i da taj potez predstavlja „sklonost ka okupaciji“, prenosi Gazeta ekspres.

Priština je u nedelju otvorila diplomatsko predstavništvo u Jerusalimu, kao deo Vašingtonskog sporazuma postignutog prošle godine.

Status Jerusalima jedna je od najvećih prepreka postizanju mirovnog sporazuma između Izraela i Palestine, jer Palestinci tvrde da je Istočni Jerusalim glavni grad, dok Izrael smatra da je to nedeljiva prestonica te zemlje.

KOMENTARI5 komentara

 1. Rocco says:

  Pravo je pitanje zašto Izrael nije odmah priznao tzv.državu Kosovo nego im eto baš sam sinulo da je to korisno za njih.Slutim da iza svega stoji nj.v. Alexander Wolf Musliu,jer je taj odavno odustao od bilo kakve borbe za KiM u Srbiji.Za šiptare nikakvih posledica neće biti jer će vrlo brzo ambasadu preseliti u Tel Aviv i problem s arapima rešen.

 2. Komsija says:

  Siptari nisu ni vernici islama, ni poklonici demokratije. Oni su divlje pleme koje baulja kroz istoriju i usput prekolje svakog Srbija na kojeg naidje.

 3. Rista says:

  Ako se ja dobro sećam, ta Arapska liga čiji je član i Palestina, osudila je Siriju i nije baš doprinela nekom miru tamo. Arapska Liga je mračni proizvod CIJE. Drugo, arapske države su ili rasturene od izraela i amerike, ili su njihovi araberi. Ameri volu da jašu arabere. Pola arapskih država je priznalo kosovo državu a Palestina ima značaj tamo kao lanjski sneg. Isil je takođe rođen u arapskim državama po instrukcijama i sa podrškom Amerike, Japana, Nemačke, Britanije, Holandije i Južne Koreje. Palestinska država danas ima samo simboličan značaj. Pola Palestinaca radi u Izraelu i polako se preorijentiše. Ne bi im Izrael tek tako davao poslove. A takvi i slični su dolazili na srpske teritorije kao džihadisti i ubijali srpsku nejač nemilosrdno. Ali ajde, uradite nešto dobro i naterajte te arapske države štalske provenijencije da povuku priznanja. Arapski narodi su danas najveće profesionalne kurve na svetu. Malo milom i iz fanatizma a malo silom, što ih ne opravdava previše, spadaju među najomraženije narode na svetu i u stanju su da počine najgnusnije zločine bilo gde na svetu. U takav otpad delimično spadaju i Albanci i srpski muslimani.

 4. rade says:

  Vasingtonski sporazum i u njemu otvaranje ambasade kosovskih albanaca u jeruzalemu je ustvari plan amerikanaca da prekinu inace dobre veze islamskih zemalja sa albancima.U tome su ocigledno i uspjeli.

 5. Ivan Grozni says:

  Pa zar nije Vucic potpisao pred Donaldom Trumpom deklaraciju da ce i Srbija premestiti svoju Ambasadu u Jerusalim? Vicic je potpisao da je Hamas teroristicka organizacija. Period. Zasto misli da ce mu Palestinci oprostiti? Mia culpa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *