АРАПСКА ЛИГА СЕ ДИЖЕ ПРОТИВ ТЗВ. КОСОВА: Неће проћи некажњено

АРАПСКА ЛИГА СЕ ДИЖЕ ПРОТИВ ТЗВ. КОСОВА: Неће проћи некажњено

15 марта 2021

Амбасадор Палестине у Београду Мохамед Набхан изјавио је да је тзв. Косово, које, каже, још није држава, почело да крши међународно право на штету других народа, не само на Балкану, него и на Блиском истоку, поручивши да то неће проћи некажњено.Набхан је након јучерашњег званичног почетка рада амбасаде Приштине у Јерусалиму рекао за Косово Онлајн да су врло пажљиво пратили кораке „тзв. Косова у вези с отварањем дипломатског представништва у Јерусалиму, те да су стално о контакту са МСП Палестине и да ће бити предузети кораци на нивоу Арапске лиге и Исламске сарадње, а који се, тврди, неће свидети Приштини.

„Косово није чланица ниједне од ових организација, али многе чланице су признале тзв. Косово и тражићемо од тих држава да сада размотре своја признања“, нагласио је Набхан.

Амбасадор Палестине је истакао да је отварањем амбасаде у Јерусалиму Приштина крши права палестинског народа на своју државу и престоницу, али да крши и међународно право јер, објашњава, Јерусалим је од 1967. окупиран од стране Израела, а да би нека земља постала чланица међународних организација и УН, она мора да се придржава међународног права.

Хамас: Представништво Приштине у Јерусалиму кршење свих резолуција

Портпарол радикалне исламске групе „Хамас“ Хазем Касем изјавио је да је отварање представништва Приштине у Јеруслиму „флагрантно кршење“ свих међународних резолуција.

Он је казао и да тај потез представља „склоност ка окупацији“, преноси Газета експрес.

Приштина је у недељу отворила дипломатско представништво у Јерусалиму, као део Вашингтонског споразума постигнутог прошле године.

Статус Јерусалима једна је од највећих препрека постизању мировног споразума између Израела и Палестине, јер Палестинци тврде да је Источни Јерусалим главни град, док Израел сматра да је то недељива престоница те земље.

KOMENTARI5 коментара

 1. Rocco says:

  Pravo je pitanje zašto Izrael nije odmah priznao tzv.državu Kosovo nego im eto baš sam sinulo da je to korisno za njih.Slutim da iza svega stoji nj.v. Alexander Wolf Musliu,jer je taj odavno odustao od bilo kakve borbe za KiM u Srbiji.Za šiptare nikakvih posledica neće biti jer će vrlo brzo ambasadu preseliti u Tel Aviv i problem s arapima rešen.

 2. Komsija says:

  Siptari nisu ni vernici islama, ni poklonici demokratije. Oni su divlje pleme koje baulja kroz istoriju i usput prekolje svakog Srbija na kojeg naidje.

 3. Риста says:

  Ако се ја добро сећам, та Арапска лига чији је члан и Палестина, осудила је Сирију и није баш допринела неком миру тамо. Арапска Лига је мрачни производ ЦИЈЕ. Друго, арапске државе су или растурене од израела и америке, или су њихови арабери. Амери волу да јашу арабере. Пола арапских држава је признало косово државу а Палестина има значај тамо као лањски снег. Исил је такође рођен у арапским државама по инструкцијама и са подршком Америке, Јапана, Немачке, Британије, Холандије и Јужне Кореје. Палестинска држава данас има само симболичан значај. Пола Палестинаца ради у Израелу и полако се преоријентише. Не би им Израел тек тако давао послове. А такви и слични су долазили на српске територије као џихадисти и убијали српску нејач немилосрдно. Али ајде, урадите нешто добро и натерајте те арапске државе шталске провенијенције да повуку признања. Арапски народи су данас највеће професионалне курве на свету. Мало милом и из фанатизма а мало силом, што их не оправдава превише, спадају међу најомраженије народе на свету и у стању су да почине најгнусније злочине било где на свету. У такав отпад делимично спадају и Албанци и српски муслимани.

 4. rade says:

  Vasingtonski sporazum i u njemu otvaranje ambasade kosovskih albanaca u jeruzalemu je ustvari plan amerikanaca da prekinu inace dobre veze islamskih zemalja sa albancima.U tome su ocigledno i uspjeli.

 5. Ivan Grozni says:

  Pa zar nije Vucic potpisao pred Donaldom Trumpom deklaraciju da ce i Srbija premestiti svoju Ambasadu u Jerusalim? Vicic je potpisao da je Hamas teroristicka organizacija. Period. Zasto misli da ce mu Palestinci oprostiti? Mia culpa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u