АРХЕОЛОГ РАДОВАН КОВАЧЕВИЋ ОТКРИО: Ископали смо оно што нисмо смели, тражили су да променим извештај…

ARHEOLOG RADOVAN KOVAČEVIĆ OTKRIO: Iskopali smo ono što nismo smeli, tražili su da promenim izveštaj…

30 decembra 2019

Arhelog Radovan Kovačević u ekskluzivnom intervju za Fes TV ispričao je kako se arheološki dokazi o prisustvu Slovena na Balkanu pre navodnog doseljavanja sistemskki skrivaju i falsifikuju, a otkriva da je i sam pod uticajem svog mentora sakrivao takve dokaze pripisujući ih greškama.Kovačević tvrdi da se brojni arheološki neprocenjivi predmeti prodaju na zapadu, pa da su čak prodati i neki značajni predmeti iz Narodnog muzeja, a tamo ostavljeni falsifikati. Navodeći primer avarskog pojasa koji je otkriven u Banatu.

Kovačević u emisiji odbija da iznosi spekulacije o poreklu Aleksandra Makedonskog ali kaže da je sigurno da on i njegov otac Filip nisu bili Grci.

(Pravda)

KOMENTARI52 komentara

 1. petrovgrad says:

  Zašto ne imenuje ko je to tražio da se izmene izveštaji. Reci ime i prezime. Ja nisam. Koga se plaši da iznese istinu. Joze Broza više nema, a nema ni partijskih drugova Đilasa, Koče, Kapičića, Tempa i ostale broranije iz krševite Montenegro.

  • persida says:

   Dajte ime i prezime onoga ko zabranjuje nasu istoriju, inace ce cela prica biti najobicnije rekla-kazala.

   • Koja says:

    Beba Popovic je jedna veoma vazna karika u lancu sto zabranjuju to.

    • persida says:

     Citala sam vise puta da Beba i Dule Mihajlovic rade za englesku sluzbu. Sumnjivo je kako su se njih dvojica izvukli iz svega i ostali "cisti". Neko ih je sigurno zastitio.

     • Pefja says:

      Ma danas odjednom svi posteni. Gde si bio burazeru do sada. Sramota bre da toliko lazete. Dokur..li ste i bogu i narodu.sram da vas bude ako uopste znate sta je to.

  • Vladimir Monomah says:

   Ima, ima, treća generacija malih bravara iz kruga dvojke jel? Unutrašnja okupacija Srbije teče neometano tamo od 1945god., zli starci- danas penzionisani kadar bravarove tajne policije(ratni zločinci)- i dalje vodi ovu zemlju.... u propast. Oni vladaju iz stanova i vila po Dedinju, oni su lutkari, ovi što sjede u Skupštini su lutke. Ti (ne)ljudi, dadoše srbsku zemlju na tacni ratnim zločincima namestiše nam malog broza- bankara, on i žena mu behu ono Fulbrajtovi stipendisti kud dalje... Lepo reče Momčilo Selić(oženio mirinu sestru rođenu) nema nam providnog dana dok se takvih ne rešimo...

   • FelixFaber says:

    Ja sam Radovan Kovačević i molim vas da prenosite istinu lepo sam rekao gde je pronadjen pojas. U Banatu nije.

    • FelixFaber says:

     I da je neko odgledao intervju znao bi da sam dva imena otkrio,a ne da lupetaju ovde. Inace su ovo moji jedini komentari jer crnim intermagazin. Kraj price i svako dobro.

     • Ivan Milicevic says:

      Verovatno ste hteli da pricate o Fomenku (Fomenkova teorija hronologije) umesto Kljosova?

  • Comi says:

   Ali su zato tu partijski drugovi Milo i Aleksandar.

  • a.p. says:

   Imenovan je. Pogledaj emisiju.

 2. M says:

  Ne mogu oni neki,sve gurati i sakriti pod tepih do vijeka!Te stvari će nepobitno razjasniti i rasvijetliti(i)genetika,neće to moći do beskonačnosti skrivati!Otkriti će se tko su najstariji u Europi,i tko su praroditelji većine Europljana,i gdje tih najviše i danas ima!A onda će biti otkupne i mnoge druge zabrane,i otkriti će se u mnoge druge stvari iz drevne i velebne prošlosti!I objasniti nam bolje i našu sadašnjost,i usmjeriti bolje i našu budućnost!Nazad k Zvijezdama!

 3. Zoran says:

  Slusajte Deretica, sve je jasno.

 4. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Pa sad ništa, šta je tu je, lepo to ponovo zakopajte i nemojte više kopati,Srbija je na balkanu puna toga, pa nećemo valjda sada da ponovo štampamo udžbenike deci i menjamo neku našu istoriju? To sve zahteva ekstremna ulaganja, a to košta. Dakle, nediraj i zaboravi.

 5. persida says:

  Kovacevic me je razocarao, on prvi saradjuje sa cenzorima, a sad bi hteo da bude nekakav disident.

 6. Kosovac says:

  Deretićevci izgleda nisu čuli da je Deretić odustao od teorije da su Srbi najstariji, i da sada razrađuje teoriju da su Izrailčani najstariji. Pametno je Deretić u početku dizao perke „rodnim“ Srbima pričajući im priče o Srbima prijatne za uši, koje priče su dobro skuvane u Ciji gde je Deretić služio i usavršavao zanat. Sada, ako su mu verovali za Srbe, nema smisla i da ne veruju da su Izrailčani najstariji stanovnici Balkana. Principijelno.

  • Miodrag says:

   Ako se ne varam,Benjamin Netanjahu je javno rekao,pri susretu sa nashim predsednikom,da su Jevreji i Srbi prijatelji vec tri hiljade godina.

   • Kosovac says:

    @ Miodrag, …..Tako je, i ja sam siguran da je Natanijahu ovde u pravu. Ali šta nam taj podatak u ovom slučaju znači? Znači da koristimo argument autoriteta. Natanijahu je svašta pričao u životu. I Džordž Soroš je nešto pričao valjda, sada bi ti možda terao ljude da slede tu Soroševu istinu? ……….Ako je Deretić za tebe autoritet, to je možda zato što je imao i zapažene rezultate kao radnik CIA, ili kao zastupnik srpskog prestolonaslednika. Ili zato što je Deretić dobar pisac istorijskih romana. Ili što falsifikuje – proširuje rad Olge Luković Pjanović – da bi po američko jezuitskom sistemu kada dođe vreme da se lako dokaže namerni falsifikat Deretića, onda da se taj dokaz automatski proširi n na autentičan rad Olge „Srbi narod najstariji“. Smestiš falsifikat kao trulu jabuku među zdrave jabuke, trula jabuka neće da ozdravi ali će zdrava jabuka da se otruli odmah.

    • Pera says:

     Kosovac, da te pitam : Deretic radnik cije rusi i porusio je nemacku istoriju da smo mi iz 7-9 veka ? Niko to do njega nije uspeo ! Blago tebi na tvojoj pameti, tesko nama da takve shvatimo !

     • Kosovac says:

      @ Pera, …..Nije Deretić porušio nemačku istoriju da smo mi iz 7-9 veka. Nemačku istoriju je porušila Olga Luković Pjanović. Posle 20 godina, Deretić se ufunjao u ovu srpsku priču, po nalogu Cije. …..Inače, moja pamet nije uopšte neka koju treba respektovati, počni da se baviš ozbiljnijim pitanjima.

      • persida says:

       Nesto si nacio, ali povrsno. Postoji barem sto naucnika, ne samo srpskih, koji su osporili "nemacku teoriju". Ali, dobro, cuo si makar za Olgu. Ne vidim da si je i citao.

     • persida says:

      Imas li opipljiv dokaz da je Deretic radio za Ciju? Previse je to teska optuzba, a ako nema dokaza onda govori vise o tebi nego o njemu.

      • Kosovac says:

       @ persida, …..Nemam nikakav dokaz da je Deretić radio za Ciju. Imam samo njegovo priznanje da je radio za Ciju, iznuđeno u intervjuu koji je objavio i Intermagazin. Pošto intervju nije autorizovan, mogla bi ti da digneš dreku i poništiš taj intervju. Pa onda da pitaš. „U, ta, ta, gde su dokazi?“.

       • persida says:

        Radio za Ciju kao njen agent ili koristio podatke koje je Cija obelodanila, ogromna razlika?

        • Kosovac says:

         @ persida, …..Radio je za Ciju kao čistač poda onog njenog čuvenog ulaznog hola. Naročito je onaj orao na podu morao da blješti i zasenjuje sve posetioce.

         • persida says:

          Bilo bi smesno da nije priglupo.

         • persida says:

          Opet sam dokazala da samo podmeces u maniru nekog komunistickog udbasa i tako bacas prasinu u oci. Nemas dokaza ni za jednu tvoju ideju, nikakvog konteksta, nikakvih referenci. Volim das gledam kako se tvoj ego raspada, kad god hoces da si duhovit, to je dokaz da si se predao, da nista nisi ni dokazao ni pokazao. Hajd sad opet, bolesni covece.

      • felixfaber says:

       pogledaj na youtube,milion puta je rekao CIA mi pokzala ovo ono ...CIA mi pokazala tajne.... sam sebe unistio,ali narod ga jos uvek slusa...mnogo mediokriteta,ali tako nam je kako nam je...

   • Aco pg says:

    Nije rekao 3 hiljade nego hiljadama godina još od vremena Rimske republike. Zna se kada je postojala Romska republika.

  • Dragan Deretic says:

   Kosovac to nije istina.Sve si pogresno shvatio

 7. Pera says:

  Ako hocete da istrajete na prici mi i jevreji, onda bar znajte od koga je ? Veliki srbofil, pokojni Enriko Josif, je tvrdio da smo mi trinaesto izgubljeno izraelsko pleme, nedao Bog !

  • persida says:

   Enriko Josif je bio pokvaren covek koji je tim pricama samo korumpirao Srbe i manipulisao njima.

   • Kosovac says:

    Enriko Josif je bio veliki srpski prijatelj i Srbi će ga uvek pamtiti po dobru. On je autor izreke da su Srbi Nebeski narod, a zbog toga su Drugosrbijanci dugo vrištali kao džavolčići kada se peku na vatri.

    • persida says:

     Enriko je huskao Srbe u rat, ali to nije preporucivao Jevrejima. Procitaj Enrikeovu knjigu "Prorok stadu kamenom", pa se javi. Ideja "nebeskog naroda" je cista patologija, ona je nastala u jevrejskoj tradiciji, a Srbi su lakoverno poverovali u jevrejske mitove koje nikada nisu ni shvatili, i uobrazili da su i oni nebeski narod. Sve je ovo nespojivo sa Drugosrbijancima jer su oni kontrolisani od istih tih Jevreja. Ako Drugosrbijanci napadaju tvrdnju da su Srbi nebeski narod, oni to cine samo zato da tu titulu ostave u jevrejskim rukama. Znamo iz cijeg je plemena Soros i ko propisuje pravila.

    • persida says:

     Srbi ne mogu da kriticki misle ni o jednom Jevrejinu jer su pokrali semitske mitove i to pretvorili u svoju religiju. Postoji kompleks Oca koji nikada nece biti prevazidjen. A postoji i u podsvesti stid zbog izdaje onih bogova u koje su Srbi verovali pre nego sto su prihvatili Jevrejina Isusa. Jer, ko su srpski pravoslavci uopste? To su Srbi koji su izdali svoju staru veru da bi postali NESTO DRUGO. Kolaps naseg identiteta poceo je davno. Kosovac zeli da politizacijom banalizuje ovu bolnu temu. Nece moci, jer o tome vec imamo stotinak ozbiljnih knjiga koje su napisane i stampane pre nego sto su se Drugorbijanci i pojavili na sceni. Drugosrbijanci su protiv otkrivanja starosti srpskoga naroda i njegovog jezika, dakle oni rade na istom zadatku na kojem rade nemacka naucna skola, jugo-komunisti i nasa pravoslavna crkva.

     • Kosovac says:

      @ persida, …..Sudeći po ovim tvojim pričama, zaključujem da ste vi rodnoverci baš otišli u aut. Bogumili su mala deca za vas. ……….Da je da se rodi neki novi Nemanja, pa da nas oslobodi ove bede. Tebi ne bi ništa falilo, samo bih mu predložio da ti odseče jezik. Zato što se tvoj jezik isprljao toliko, da ni sto sapuna ne bi mogla da ga operu.

      • persida says:

       Svaki tvoj odgovor je dokaz da nisi sposoban da razmisljas na bilo koju temu. Tvoja infantilna preosetljivost vrlo lako se pretvara u agresivnost prema sagovorniku. Nisam zaboravila da si javno priznao da ponekad osamaris zenu i decu. Kako bi bilo da prvo njima odseces jezike, ne bih te savetovala da se ucis na meni, moze da ti ne uspe.

       • Kosovac says:

        @ persida, …..Nisam mislio ja da ti odsečem jezik. Zato što znam da bi to bio prevelik i opasan poduhvat. Zbog onog otrovnog zuba. Zato sam i rekao da čekam da se javi neka Neman koja je sposobna da se nosi sa karakondžulama. ……….U svakom slučaju ostajem pri tvrdnji da ste vi rodnoverci baš otišli u aut. Bogumili su mala deca za vas.

        • persida says:

         Neverovatno je kako si sa "Novog Nemanje" (koji je trebalo da mi odsece jezik) iz tvog prethodnog komentara presao na "Neman". Sada je jasnije kako ti zamisljas Nemanju. Mani se ti "rodnoveraca", taj pojam ne znaci nista, tipicna tvoja dosetka kojom skreces sa teme. Elem, Srbi su veoma star narod, pre hriscanstva verovali su u druge bogove. O tome imas mnogo naucnih radova. Ne mozes prepraviti istoriju sve i da hoces. Nije mi jasno ni sta imas protiv bogumila, da ti oni nisu samarali zenu i decu, kao sto ti radis, po uputstvima semitskih pravoveraca? Cim su komunisti zajahali Beograd, medju prvima je sa fakulteta morao da leti V. Cajkanovic. Zar ti opet nije jasna vez nemacke naucne skole, komunista i tvojih pravoslavaca koji vole da odsecaju jezike. Kada se na to dodaju danasnji sorosevci koji se sprdaju sa srpskim imenom i istorijom, nema potrebe da se nikome odsecaju jezici. Ko god je mislio svojom glavom, vec je proteran, ubijen, zabranjen.

         • Kosovac says:

          @ persida, …..Dobro, ne moraš odmah da se ljutiš, nisi ti „rodnoverka“. Ti si „novoverka stare vere“. Hoću reći, priznala si to u jednom komentaru kada si bila muško.

          • persida says:

           Skretanje teme i etiketiranje, to je sve sto ti ostaje cim se pokusa ozbiljniji razgovor. Potpuno si neobrazovan, cepanica koja vrti dve tri fraze i zamislja sebe kao nacinalistu. Psiholoski gledano, ti si fetisista, agresivac sklon nasilju. Tvoj odnos prema supruzi i deci (o cemu si javno pisao) govori sve o tebi.

          • persida says:

           Ko su hriscani? Novoverci koji su odbacili svoju tradiciju i poceli da dudlaju maloumne semitske mitove poput onog o bezgresnom zacecu. Ako malo zavrnes rukave i nesto procitas o srpskoj istoriji, shvatices i sam. O srpskoj istoriji nemas pojma, niti poznajes metode kojima je Srbima uterivano hriscanstvo. Niti, pak, poznajes pravoslavlje. Ovde si branio pedofila Kacavendu, misleci da je to veliki podvig. E, pa, vidis, ima mnogo pravoslavaca danas koji ne misle poput tebe i koji se stide danasnje pravoslavne crkve. Ali, ti su uzeo da govoris u njihovo ime sto je potpuno bolesno.

          • persida says:

           U kom komentaru, navedi tacno citat. E, moj Dosovce Kosovce, udbaski metodi vise ne pale. Koga ovde zanima da li si ti musko ili zensko, vazno je sta imas da kazes na temu i ideje teksta koji komentarises. U svim tvojim komentarima ti vrtis iste fraze, isti recnik, nema niceg konkretnog. Jos jednom da ti objasnim da ne razumes pojmove kojima baratas. NOVOVERAC si ti, kao potomak ljudi koji su se odrekli svoje vere da bi primili hriscanstvo. Hriscani su novoverci cak i u okviru semitske tradicije. Judaisti ih drze za budale. Ovo ne pisem da bih omalovazio pojedine hriscane, vec da bih ti pokazala relativnost istorijske i kulturoloske perspektive. Konacno, relativnost onoga sto zovemo religijom, a sto se uvek temelji na ideji konacnog i jedino istinitog.

          • Kosovac says:

           @ persida, …..Dobro, dobro, nisi novoverka stare vere, ne mora odmah da cmizdriš. Ja sam to glupo zaključio kada si bila muško, pa si u jednom komentaru baš veličala rodnoverce. Kao ovo sada, ja te tešim i sažaljevam, a ti navalila na ni krive ni dužne hrišćane, kao mutava. Kao da je hrišćanima malo ovih problema koje imaju sa Vatikanom i Sorošoidima, još se i ti navrzuješ. Stani, oladi malo.

      • persida says:

       Da li o bogumilima znas nesto i iz njihove perspektive ili o njima sudis samo iz perspektive onih koji su im odsecali jezike? Izvini ako je ovo previse intelektualno za tebe.

     • Gandalf says:

      U potpunosti si u pravu.Religija starih slovena je igledala potpuno drugacije nego pravoslavlje.Bila je blize centralno americkim indijancima nego bilo kom obliku hriscanstva.Tolko je hriscanstvo sve sjebalo da nema vise nazad.Raspitajte se koje su ritualne biljke bile kod starih slovena.

  • persida says:

   Zato Srbi i vole Enrika, radije bi da budu i trinaesto jevrejsko pleme, samo da ne budu Srbi.

 8. petrovgrad says:

  Pogledao sam pažljivo intervju. Koliko mogu da shvatim ovaj gospodin je zaista naučnik, za razliku od publicista. Cenim Deretića,Dejana Lućića,ali oni nisu naučnici i daleko su od toga. Deretić se predstavlja sa više titula, njegovi radovi nisu naučni već publicistički, koje svakako cenim. Takav slučaj je i sa Slavkom Nikićem, koji se predstavlja kao pukovnik DB i do sada je objavio desetak knjiga. Slavko jeste patriota, borac za istinu,hrabar je, ali pisac nije niti pukovnik, pogodtovu Državne bezbednosti, jer državna bezbednost nikada nije imala činove, već samo zvanja od referenta preko inspektora do savetnika. Pisac nije, jer od škole ima samo osnovnu, a knjige mu pišu nivinari. To su te priče koje blamiraju i sprdaju se sa naukom našta ukazuje arheolog Kovačević

 9. Adolf says:

  Puno je Youtube kanala sa ovakvim i sličnim "misterioznim" pričama, ali niko živ ne daje nikakve opipljive dokaze.Tako mogu sa snimaju klipove doveka i da zarađuju na pregledima, lajkovima i "subskrajberima" i da žive lagodan život, da putuju na račun lakovernih ljudi dok isti sede kući, rade za minimalac, gledaju klipove i "lupaju" lajkove u slobodno vreme.Tu je i Patreon, pa poneka budala i uplati neki sitan iznos, ali kad se sve sabere, eto lepe i lako zarađene plate.I onda se pojavi tamo neko "Prase", podjebava i vređa sve redom, još se i kurči kakva je kola kupio preko leđa svih tih budala.Sve to treba nalupati i naučiti redu.

 10. Pank says:

  Radovane, Radovane, baš si se "nadoićo" "divizme"; pazi da ne kreneš da pričaš priču o kosmosu!

 11. maximus says:

  Koji su ovde hejteri... Covek nije pricao mnogo van nekih okvira... I akosam ja skeptik... Ali volim da cujem i drugu stranu, posebno ako je eminentan i profilisan

 12. Milutin says:

  Branislava Božinović. Žena koja je dokazala ne samo sličnost već gotovo identičnost srpskog jezika sa sanskritskim jezikom. Sanskriptski jezik koji se smatra pra-jezikom svih jezika. RG-Vede. Pre 4000 godina. A sve što je govorila Branislava o prekrajanju istorije Srba događa se i danas. Arheološki nalazi zadiru još dublje. I treba da budu skriveni. I skrivaju se. Nalogodavno. Bez imalo stida. Hvala Radovanu Kovačeviću na hrabrosti da se, kao i Branislava Božinivić, i mnogi drugi, nama malo znani ili neznani, odupru prekrajanjima istorije. Pa i pravoslavlje u sebi sadrži dubinu korena koji se protežu i pre hrišćanstva. Naše nasleđe. Nasleđe ljubavi Brate, To što nosiš u svojoj duši Ne sakrivaj, ne daj da te guši Sjaj šamara, što blista na tvom obrazu Dok prkosno, svakom svetskom knjazu Nudio nisi drugi obraz Jer znao si, na njegovom dlanu, sija Judin odraz Sestro, Utrobom svojom sećanje prenesi I suzama radosnicama na svet donesi Pogled oštri što bol ruši Pogled oštri što volju bruši Ali pogled koji mekoćom blista Jer iz njega izvire duša čista Ljubavi, Seti se da jahala si smelo Kad pesmom počinjalo poselo U srca onih, koji tad behu mladi, ulazila lakoćom A onima, okovanim staračkom samoćom Obećala osmehom radosti Da nikad zamreti neće, pesma njihove mladosti Brate, U svetu, mnogi srpstvo nose u sebi Dobrota mnogih leži i u tebi Gde god se dobrota dobrim vraća A oko okom plaća Gde ne nosi se ispod ramena pognuta glava Tu poštenju nije zauzdana slava Sestro, Uslišiti danas možeš sve svoje želje Ne daj da reč pogana, tvoje želje melje Ali ponosno, ne daj da te prati Ko bez srca, kod tebe bi da svrati Samo lepoti, koju tvoje srce ište Dozvoli da potpali tvoje ljubavi ognjište Ljubavi, Gde si danas Što ne čuje se više zvonko tvoj glas Dal' što izvore čiste Prekriše automobilske piste Dal' što posekoše drveće sa rodom I donose ga danas brodom Ljubavi, Dođi hrabro opet kod nas U nama je tvoj spas U nama još žubore izvori čisti I posela puna radosti Priče naše stare Niko otkupiti nam neće za pare Ne boj se nama opet prići Veruj, sa nama, daleko ćeš stići

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *