Arkanovi sefovi u Komercijalnoj banci prazni

Arkanovi sefovi u Komercijalnoj banci prazni

27 januara 2014

sefovi_620x0Sefovi pokojnog komadanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, koji su danas u Komercijalnoj banci, u nedostatku ključeva otvoreni nasilnim putem, potpuno su prazni.

Tužilašto za ratne zločine je saopštilo da je pregled sefova izvršen na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Pošto ključevi za otvaranje sefova nisu pronađeni pristupilo se nasilnom otvaranju dva sefa, a nakon čega je ustanovljeno da su sefovi prazni

Pregledu su prisutvovali i propadnici Ministarstva unutrašnih poslova. Tužilaštvo je pregled u okviru postupka provere materijala koji mu je prosleđen iz Haškog tribunala, a u vezi sa događajima za koje je Hag 1997. optužio Ražnatovića.

Tužilac Vladimir Vukčević rekao je prošle nedelje da je u toku provera materijala koji je u okviru međunarodne saradnje tužilaštvo dobilo iz Haga i da se osim provere sefova sprovode i druge istražnje radnje.

Nakon toga će biti odlučeno da li će se pokrenuti krivični postupak za događaje koje je svojevremeno ispitivalo haško tužilaštvo, naveo je tužilac.

Haško tužilaštvo je 1997. godine podiglo optužnicu protiv Ražnatovića zbog ratnih zločina koje je izvršila njegova paravojna jedinica Tigrovi 1995. godine u Sanskom Mostu, kao i dva masovna ubistva.

Arkanovi sefovi prvi put su nedavno spomenuti na suđenju njegovoj udovici Svetlani Ražnatović Ceci koju je za dug od 116.000 evra tužio Vojislav Đurković iz Bijeljine.

U tom postupku Viši sud je odlučio da utvrdi sadržinu sefova, koji prema svedočenju ljudi iz banke nisu otvarani od Ražnatovićevog ubistva 15. januara 2000. godine, punih 14 godina.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *