ARMIJA DNR: Mariupolj ćemo osloboditi lako i bez granatiranja grada i ubijanja civila kao što to rade Ukrajinci

ARMIJA DNR: Mariupolj ćemo osloboditi lako i bez granatiranja grada i ubijanja civila kao što to rade Ukrajinci

31 avgusta 2014

2 Novorossiya DonetskGrad Marijupolj ćemo osloboditi praktično bez borbenih dejstava, saopštili su pripadnici snaga Novorosije u tom gradu.

Imamo 50 specijalnih grupa i nekoliko napadačkih kolona, a u gradu je opšta panika među fašističkim redovima. Stanovništvo uklanja sa vidnih mesta ukrajinska obeležja i sprema se da dočeka naše borce, kažu predstavnici vojske Novorusije.

Kod Amvrosievska imamo zarobljen ceo bataljon, oni će biti uhapšeni i biće im suđeno, dodali su oni u izjavi za agenciju Novorossia.

U Marijupolju se tokom višemesečnih sukoba nalazilo glavno uporište ukrajinskih snaga. Grad je smešten na samoj obali Azovskog mora, na 40 kilometara od Novoazovska – grada koji je prošle nedelje pao pod kontrolu separatista.

Ustanici su u noći između subote i nedelje ukrajinskoj strani predali 223 zarobljena vojnika i pripadnika Nacionalne garde Ukrajine, saopštio je štab DNR u nedelju.

Kako je naglašeno u borbama u rejonu Starobeševo (naselje na jugoistoku Donjecke oblasti) ustanici su uništili dva tenka i dva oklopna vozila pešadije ukrajinske Nacionalne garde.

Razoružano je 198 ukrajinskih vojnika regruta. Na jugoistoku Ukrajine oslobođena su naselja Orehovka, Šelkovaja i Protoka. Ustanici su se pozicionirali u predgrađima naselja Fabričnoje i Petro-Nikolajevka.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *