Armija Donjecke Republike oborila MIG-29, zarobila oba pilota, uništila 4 tenka, 8 oklopnih vozila…

Armija Donjecke Republike oborila MIG-29, zarobila oba pilota, uništila 4 tenka, 8 oklopnih vozila…

7 avgusta 2014

dnr_mig29_1Odredi Donjecke Republike oborile su između naselja Rozovka i Ždanovka, u blizini grada Jenakijevo (20 kilometara od Donjecka), ukrajinski lovac MIG-29.

Oba pilota su se katapultirala, ali su ih borci DNR ubrzo zarobili i odveli u svoj štab na saslušanje.

Ovo je prvi put da snage Novorosije obaraju MIG-29. Dosad su uspevali da sruše uglavnom samo Su-25.

Međutim, ovo nije jedini ozbiljni današnji ukrajinski ratni gubitak.

Tri ukrajinska tenkovska bataljona naišla su – za vreme borbi kod grada Snježnoje – na minska polja koja su snage DNR postavile prethodne noći pred zoru, pa ukrajinski izviđači nisu ništa signalizirali. Tom prilikom su snage kijevske hunte izgubile čak 19 tenkova i drugih oklopnih vozila.

Sve se dogodilo ispred linije fronta Snježnoje-Torez-Ivanovka i – za samo 15 minuta.

Snage DNR su zarobile nekoliko desetina ukrajinskih vojnika, četiri tenka i do osam oklopnih borbenih mašina za pešadiju.

Vojni vrh DNR je saopštio da snage kijevske hunte „trpe katastrofalne gubitke” i da su njegovi borbeni odredi u kontraofanzivi „na liniji Dmitrovka-Dijakovo, odbacujući protivnika sa juče zauzetih pozicija.”

Ukrajinci su danas popodne pretrpeli poraze i kod mesta Jasinovataja kod Donjecka, a kod Pervomajska (južno od Snježnog) se njihova 79-ta brigada dala u bekstvo.

U kontranapad je kod Miusinska prešla i Armija Luganske Republike. Odbacila je ukrajinske jedinice, a neke je uspela i da opkoli i podvrgne ubistvenoj artiljerijskoj vatri.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *