ASAD: Divim se potezima Rusije

ASAD: Divim se potezima Rusije

12 marta 2014

Bashar-al-Assad-007Predsednik Sirije Bašar el-Asad, čiji se režim oslanja na podršku Rusije, odao priznanje Moskvi što je uspostavila balans u međunarodnim odnosima, javlja AFP.

„Rusija je ponovo uspostavila ravnotežu u međunarodnim odnosima, nakon mnogih godina hegemonije Sjedinjenih Američkih Država“, prenela je sirijska novinska agencija SANA izjavu Asada u susretu sa ruskom parlamentarnom delegacijom.

On je rekao da je uloga Moskve „suštinska i ključna“ i izrazio „divljenje sirijskog naroda ruskim stavovima“, preneo je AFP.

Asad je optužio SAD i druge zapadne vlade da „deluju na destabilizovanju zemalja čije se politike ne podudaraju s njenom“.

Rusija je jedan od glavnih saveznika Asadove vlade, navodi AFP, dodajući da joj „obezbeđuje diplomatsko pokriće i nastavlja da isporučuje oružje dok njena borba protiv pobunjenika ulazi u četvrtu godinu“, navodi francuska agencija.

SANA je prenela da je ruska delegacija informisala Asada da je on primljen u Rusku akademiju nauka zbog jačanja sirijsko-ruskih odnosa.

Od izbijanja sukoba u Siriji, 2011. godine, u toj zemlji je poginulo više od 140.000 ljudi, navodi francuska agencija.

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    ASADE NASTAVI TVOJU BORBU PROTIV N,ACISTIČKO-A,MERIČKE-T,ERORISTIČKE-O,RGANIZACIJE DO KONAČNE POBEDE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *