АСАД: Идемо из победе у победу

ASAD: Idemo iz pobede u pobedu

1 avgusta 2018

Predsednik Sirije Bašar Asad izjavio je da veruje u sposobnost sirijskih oficira da ostvare još jednu u nizu pobeda nad bandom terorista.

„Zahvaljujući heroizmu zaštitnika otadžbine, Sirija se pretvorila u nepristupačnu tvrđavu koju nisu mogle da osvoje horde terorista koje su imale podršku u inostranstvu“, rekao je Asad u čast 73. godišnjice formiranja Oružanih snaga zemlje.

„Tokom sedam i po godina sirijski vojnici su išli iz pobede u pobedu, vratili su bezbednost i stabilnost u većini rejona zemlje: Od Homsa, Palmire, Alepa, Kalamuna do Dejr el Zora i Istočne Gute“, ukazao je predsednik.

Po njegovim rečima, sirijska vojska je dokazala čitavom svetu da je „škola hrabrosti, patriotizma i samopožrtvovanja“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Čestitke! Samo čistite svoju državu od naci-američkih hordi i njihovih slugu,rvata i ostalog šljama!

  2. Miraš says:

    Balkanski narodi ma koliko da su puni sebe udjoše veoma neslavno u svetsku istoriju i ostaće na takvim stranicama dugo vremena. "Balkanizacija" kao termin nekad značila je samo "poprimanje karakteristika značajnih za život, običaje i jezike balkanskih naroda". Balkanizacija danas znači veoma opak proces osmišljen od strane NSP sa ciljem destabilizacije država do njihovog raspadanja, a sprovodi se podsticanjem domaćih protesta i oružanih pobuna i infiltriranjem raznih radikalnih ideja i snaga u nekoj sekularnoj državi, najčešće su to radikalni islamisti rođeni u drugim državama, ali ne samo oni, koji zajedno imaju samo jedan zadatak: da izazovu promenu režima i eliminišu postojeću vladu, i da izazovu raspad države. Tako je uradjeno u Jugoslaviji, u Avganistanu, Iraku i Libiji, i u još mnogo zemalja, a onda su to pokušali i u Siriji. Takvi veoma destruktivni i razarajući procesi zaustavljeni su baš ovde u Siriji.

  3. Milica says:

    Iranska novinska agencija Tasnim piše: Sirijske vojne snage se približavaju Manbidžu da preuzmu nad njim kontrolu dok kurdske SDF snage povlače se iz te oblasti. Naime po ranijem nalogu Amerikanaca SDF snage treba da se povuku iz Manbidža čemu je prethodio dogovor izmedju SAD i Turske, a Amerikanci su do pre toga podržavali SDF na tom području. Ovo je deo nedavnog dogovora izmedju zvaničnog Damaska i SDF te ako ovo uspe biće to lep znak obnovljene saradnje zvaničnog Damaska i Sirijskih Kurda. Manbidž je inače deo pokrajine Alepo po unutrašnjoj administrativnoj podeli Sirije. Stanovništvo Manbidža je etnički raznoliko te sadrži Arape, Kurde, Čerkeze i Čečene. SDF snage oslobodile su grad Manbidž od ISIS u avgustu 2016. godine što je bilo veoma važno jer preko tog severnog grada iz Turske ili preko Turske dolazili su borci ISIS u Siriju, Manbidž se nalazi na važnom putu Turska - Raka. NIje vojska Turske oslobodila Manbidž od ISIS te je krajnje neukusno da Turska dobije njegovu kontrolu, a čudno je što Turska na njemu insistira jer to ipak nije pogranična sirijska oblast sa Turskom. Još važnije je da je veoma rizično zbog eventualnog ponovnog oživljavanja ISIS-a na severu Sirije, da Turska opet dobije kontrolu Manbidža.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *