ASAD PODRŽAVA PUTINA: Potrebna je još jedna sila

ASAD PODRŽAVA PUTINA: Potrebna je još jedna sila

3 aprila 2014

assad-putinSirijski predsednik Bašar el Asad podržao politiku Rusije po pitanju Krima i ocenio da je Moskva time doprinela ponovnom uspostavljanju „multipolarnog sveta“.

„Rusija danas igra važnu ulogu na međunarodnoj sceni tako što jasno doprinosi kreiranju nove mape multipolarnog sveta“, rekao je Asad nakon sastanka sa ruskom delegacijom koja je došla u posetu Damasku, prenela je sirijska agencija SANA.

Delegacija ruskog Carskog pravoslavnog palestinskog društva je sirijskom predsedniku prenela poruku predsednika Vladimira Putina, koji od početka sirijskog konflikta pruža političku, vojnu i finansijsku podršku Asadovom režimu.

„Duh poruke je da mi podržavamo i da ćemo nastaviti da podržavamo borbu Sirije protiv spoljnog agresora i terorizma. Osim toga, mi smo zahvalili Asadu na njegovoj poziciji o hemijskom oružju i istakli smo značaj koraka koje preduzima sirijska vlada u cilju pronalaženja političkog rešenja krize“, rekao je Sergej Stepašin, predsednik ove organizacije i bivši ruski premijer za Itar tas.

Asad je izrazio podršku ruskim akcijama na Krimu i dodao da Rusija pomaže „ostvarivanju međunarodne pravde u interesu država i ljudi koji veruju u svoj suverenitet i nezavisno odlučivanje“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *