АСАД ПРОГОВОРИО: „Трамп је само марионета, иза њега стоји…“

АСАД ПРОГОВОРИО: „Трамп је само марионета, иза њега стоји…“

29 априла 2017

Амерички председник Доналд Трамп није заиста независан политички лидер, већ само марионета америчких корпорација, војне и обавештајне службе, и који служи њихове интересе, рекао је сиријски председник Башар Асад за латино америчку ТелеСУР ТВ мрежу.

Трамп “нема властиту политику,“ већ само извршава одлуке које су донеле “обавештајне агенције, Пентагон, произвођачи великог оружја, нафтне компаније и финансијске институције,“ рекао је сиријски лидер у ексклузивном интервјуу за ТелеСУР.

“Као што смо видели у последњих неколико недеља, он је потпуно променио своју реторику и подвргао се условима америчке паралелне државе, или амричком паралелном режиму,“ додао је Асад.

Он се осврнуо на чињеницу да је Трамп дошао на власт на политичкој платформи обећавајући одступање од интервенционистичке политике претходног председника САД-а, Барака Обаме, али је убрзо заборавио на своја обећања и наредио ракетни напад против сиријске ваздушне базе након инцидента са хемијским оружјем у сиријској покрајини Идлиб.

Сиријски председник је такође рекао да је “потпуно губљење времена правити процену спољне политике америчког председника“ јер “би он могао рећи нешто,“ али оно што он заиста ради зависи од тога “шта му те америчке војне и пословне институције диктирају.“

Он је такође додао да то “није ново“ и да је то “америчка политика већ деценијама.“

“То је оно што карактерише америчке политичаре: они лажу на дневној бази… Зато ми не треба да верујемо ономе што Пентагон или било која друга америчка институција кажу, јер они говоре ствари које служе њиховим политикама, не ствари које одражавају стварност и чињенице,“ рекао је Асад за ТелеСУР.

Он је рекао да САД наставља да спроводи своју вековну политику чији је циљ успостављање и одржавање глобалне хегемоније, тако што ће све земље које се противе томе претворити у ратне зоне.

“САД увек настоје да контролишу све државе света, без изузетка. Не прихватају савезнике, без обзира на то да ли су они развијене државе као оне у западном блоку или друге државе у свету,“ објаснио је сиријски лидер.

Он је такође додао да “оно што се дешава у Сирији, Кореји, Ирану, Русији, и можда сада у Венецуели, има за циљ поновно наметање америчке хегемоније на свет јер сматрају да је ова хегемонија сада под претњом, што прети интересима америчке економске и политичке елите.“

Асад је изнео сличне ставове у интервјуу за руску новинску агенцију пре око недељу дана. “Режим у САД се није променио,“ рекао је он, додајући, “од колапса Совјетског Савеза, САД нападају различите земље на разне начине без узимања у обзир Савет безбедности или Уједињене нације.“

Он је такође рекао да за САД “циљ оправдава средство, нема вредности, нема морала уопште, свашта се може догодити.“

Упркос његовој критици, Асад је још једном потврио спремност сиријске владе да сарађује са САД уколико би то могло променити њихов став ка поштовању суверенитета других земаља, и Сирије посебно.

KOMENTARI2 коментара

  1. goran says:

    Tacno je za Trampa, ali Asad jer mlakonja, kao i Putin. Idealna trojka da se nista ne promeni, a nasilje nastavi u korist Izraela.

  2. Егоиста says:

    Зна Асад шта говори. А ни остали нису дуго били у заблуди. Глобалисти Америке су осетили хладне поветарце из народа и схватили да им треба додатно време. То додатно време им је лукаво обезбедио „наивни популиста“ ТРАМП! А када је изабран, онда се нећкао мало као нова млада, успешно замлаћујући рају,а медији су му свесрдно помагали неуобичајено некултурном кампањом „против“ Трампа, Председника САД! Сви на свету су се наивно питали зар је могуће тако нешто? Па није. И није ни била кампања ПРОТИВ Трампа, него маскирање онога што ће он врло брзо почети да ради. Данас чак ни та маска више не вреди. Народи света су схватили. Трамп је још једна, и то прилично велика подвала и америчком народу овог пута, а и целом свету. Предлажући за своје помоћнике људе које не предлажући их, него их унапред жртвовао. И то их жртвовао муњевито. За дан или два после прихватања номинације, они би падали. Мислите, Трамп није знао да они неће проћи? ЗНАО ЈЕ! А вероватно су знали и ти предложени људи. Све је то било унапред испланирано у детаље. Да није, не би могло тако муњевито да се одвије. Сви смо на тренутак поверовали у слику „јадног Трампа на удару медија и глобалиста“ а онда нас је већина занемела од запрепашћења. Трамп је гори и од најгорег очекивања са избора Америке. Хилари је за њега само мала девојчица и зато није ни изабрана. Од момента када је постао председник, готово за само један дан је окренуо ћурак наопако и урадио све апсолутно супротно од онога што је говорио пре избора. Напад којем је Трамп био изложен је био савршено изрежиран да би му што брже отворио пут којим је он невероватно брзо и кренуо. Значи, медијска кампања против Трампа је била само чишћење пута и покривање наглог одустајања од свега што је млатио у предизборној трци, како би задовољио народ Америке. И сада Трамп као хтео нешто друго а не ово што ради данас? Натеран је? Ако избришемо све приче из предизборне трке као и нападе медија, а посматрамо САМО оно шта Трамп стварно ради, схватићемо да је он само још један амерички председник глобалиста и задатак му је да тако и настави. Збуњеност са Трампом и је је била елементарна забуна. Више није! Трамп је најмуњевитија превара икада изведена на Планети Земљи. Оно што Трамп данас ради, радио је и Хитлер почев 1933. Дакле, Трамп нас уводи у Трећи Светски Рат

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u