АСАД ПРОГОВОРИО: „Трамп је само марионета, иза њега стоји…“

ASAD PROGOVORIO: „Tramp je samo marioneta, iza njega stoji…“

29 aprila 2017

Američki predsednik Donald Tramp nije zaista nezavisan politički lider, već samo marioneta američkih korporacija, vojne i obaveštajne službe, i koji služi njihove interese, rekao je sirijski predsednik Bašar Asad za latino američku TeleSUR TV mrežu.

Tramp “nema vlastitu politiku,“ već samo izvršava odluke koje su donele “obaveštajne agencije, Pentagon, proizvođači velikog oružja, naftne kompanije i finansijske institucije,“ rekao je sirijski lider u ekskluzivnom intervjuu za TeleSUR.

“Kao što smo videli u poslednjih nekoliko nedelja, on je potpuno promenio svoju retoriku i podvrgao se uslovima američke paralelne države, ili amričkom paralelnom režimu,“ dodao je Asad.

On se osvrnuo na činjenicu da je Tramp došao na vlast na političkoj platformi obećavajući odstupanje od intervencionističke politike prethodnog predsednika SAD-a, Baraka Obame, ali je ubrzo zaboravio na svoja obećanja i naredio raketni napad protiv sirijske vazdušne baze nakon incidenta sa hemijskim oružjem u sirijskoj pokrajini Idlib.

Sirijski predsednik je takođe rekao da je “potpuno gubljenje vremena praviti procenu spoljne politike američkog predsednika“ jer “bi on mogao reći nešto,“ ali ono što on zaista radi zavisi od toga “šta mu te američke vojne i poslovne institucije diktiraju.“

On je takođe dodao da to “nije novo“ i da je to “američka politika već decenijama.“

“To je ono što karakteriše američke političare: oni lažu na dnevnoj bazi… Zato mi ne treba da verujemo onome što Pentagon ili bilo koja druga američka institucija kažu, jer oni govore stvari koje služe njihovim politikama, ne stvari koje odražavaju stvarnost i činjenice,“ rekao je Asad za TeleSUR.

On je rekao da SAD nastavlja da sprovodi svoju vekovnu politiku čiji je cilj uspostavljanje i održavanje globalne hegemonije, tako što će sve zemlje koje se protive tome pretvoriti u ratne zone.

“SAD uvek nastoje da kontrolišu sve države sveta, bez izuzetka. Ne prihvataju saveznike, bez obzira na to da li su oni razvijene države kao one u zapadnom bloku ili druge države u svetu,“ objasnio je sirijski lider.

On je takođe dodao da “ono što se dešava u Siriji, Koreji, Iranu, Rusiji, i možda sada u Venecueli, ima za cilj ponovno nametanje američke hegemonije na svet jer smatraju da je ova hegemonija sada pod pretnjom, što preti interesima američke ekonomske i političke elite.“

Asad je izneo slične stavove u intervjuu za rusku novinsku agenciju pre oko nedelju dana. “Režim u SAD se nije promenio,“ rekao je on, dodajući, “od kolapsa Sovjetskog Saveza, SAD napadaju različite zemlje na razne načine bez uzimanja u obzir Savet bezbednosti ili Ujedinjene nacije.“

On je takođe rekao da za SAD “cilj opravdava sredstvo, nema vrednosti, nema morala uopšte, svašta se može dogoditi.“

Uprkos njegovoj kritici, Asad je još jednom potvrio spremnost sirijske vlade da sarađuje sa SAD ukoliko bi to moglo promeniti njihov stav ka poštovanju suvereniteta drugih zemalja, i Sirije posebno.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Tacno je za Trampa, ali Asad jer mlakonja, kao i Putin. Idealna trojka da se nista ne promeni, a nasilje nastavi u korist Izraela.

  2. Egoista says:

    Zna Asad šta govori. A ni ostali nisu dugo bili u zabludi. Globalisti Amerike su osetili hladne povetarce iz naroda i shvatili da im treba dodatno vreme. To dodatno vreme im je lukavo obezbedio „naivni populista“ TRAMP! A kada je izabran, onda se nećkao malo kao nova mlada, uspešno zamlaćujući raju,a mediji su mu svesrdno pomagali neuobičajeno nekulturnom kampanjom „protiv“ Trampa, Predsednika SAD! Svi na svetu su se naivno pitali zar je moguće tako nešto? Pa nije. I nije ni bila kampanja PROTIV Trampa, nego maskiranje onoga što će on vrlo brzo početi da radi. Danas čak ni ta maska više ne vredi. Narodi sveta su shvatili. Tramp je još jedna, i to prilično velika podvala i američkom narodu ovog puta, a i celom svetu. Predlažući za svoje pomoćnike ljude koje ne predlažući ih, nego ih unapred žrtvovao. I to ih žrtvovao munjevito. Za dan ili dva posle prihvatanja nominacije, oni bi padali. Mislite, Tramp nije znao da oni neće proći? ZNAO JE! A verovatno su znali i ti predloženi ljudi. Sve je to bilo unapred isplanirano u detalje. Da nije, ne bi moglo tako munjevito da se odvije. Svi smo na trenutak poverovali u sliku „jadnog Trampa na udaru medija i globalista“ a onda nas je većina zanemela od zaprepašćenja. Tramp je gori i od najgoreg očekivanja sa izbora Amerike. Hilari je za njega samo mala devojčica i zato nije ni izabrana. Od momenta kada je postao predsednik, gotovo za samo jedan dan je okrenuo ćurak naopako i uradio sve apsolutno suprotno od onoga što je govorio pre izbora. Napad kojem je Tramp bio izložen je bio savršeno izrežiran da bi mu što brže otvorio put kojim je on neverovatno brzo i krenuo. Znači, medijska kampanja protiv Trampa je bila samo čišćenje puta i pokrivanje naglog odustajanja od svega što je mlatio u predizbornoj trci, kako bi zadovoljio narod Amerike. I sada Tramp kao hteo nešto drugo a ne ovo što radi danas? Nateran je? Ako izbrišemo sve priče iz predizborne trke kao i napade medija, a posmatramo SAMO ono šta Tramp stvarno radi, shvatićemo da je on samo još jedan američki predsednik globalista i zadatak mu je da tako i nastavi. Zbunjenost sa Trampom i je je bila elementarna zabuna. Više nije! Tramp je najmunjevitija prevara ikada izvedena na Planeti Zemlji. Ono što Tramp danas radi, radio je i Hitler počev 1933. Dakle, Tramp nas uvodi u Treći Svetski Rat

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *