АСАД: Русија неће дозволити да у Сирији…

ASAD: Rusija neće dozvoliti da u Siriji…

10 maja 2018

„Svi znamo da je jedina misija koju sprovode SAD u Siriji podrška teroristima, bez obzira na njihova imena, ili imena njihovih frakcija“, izjavio je predsednik Sirije Bašar al Asad u intervjuu za grčki „Katimerini“.

On je to rekao komentarišući izjavu američkog predsednika Donalda Trampa da je završena misija SAD u Siriji.

– Jedina završena američka misija u Siriji bila je kada su pomogli Islamskoj državi da pobegne iz Rake, što je zabeleženo na video snimku. Lideri IS su pobegli iz Rake ka Deir-ez-Zoru kako bi se borili protiv sirijske vojske. Druga završena misija je bila kada su gađali sirijsku vojsku krajem 2016. godine u Deir-ez-Zoru koji su tada opkolili pripadnici IS – rekao je Asad.

On je objasnio da je tada jedino sirijska vojska branila taj grad, a zbog SAD i njenih saveznica pao je u ruke Islamske države.

Na pitanje da li je zabrinut da bi treći svetski rat mogao početi u Siriji, Asad je odgovorio odrečno, pre svega, kako je rekao, zbog mudrosti ruskih lidera.

– Rusija neće dozvoliti Treći svetski rat zbog svoje političke mudrosti – rekao je Asad.

Upitan da prokomentariše to što ga je Tramp u jednom od tvitova nazvao „životinjom“, on je rekao da je pitanje da li takav rečnik predstavlja američku kulturu.

– Kada ste predsednik države, predstavljate moral naroda pre nego svoj lični moral. Ovakav rečnik je veoma loš i ja smatram da ne postoji država na svetu koja ima takav rečnik. Drugo, dobra stvar u vezi Trampa je što se predstavlja na transparentan način, što je u tom pogledu veoma dobro – rekao je Asad.

Prema njegovim rečima, on se sa tom situacijom nosi kao političar i predsednik države.

– Što se mene lično tiče baš me briga, ne pogađa me lično. Bitno je da li će nešto uticati na mene, uticati na moju zemlju, naš rat, teroriste i atmosferu u kojoj živimo – rekao je Asad.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Rusi lazu, jer na paradi vidimo ovo: Is there no “leader” in this world that is not under the influence of the world’s worst human rights violator? Was there ever a point in history when such a terrible person was so readily welcomed by virtually all “leaders” on earth? Sure there are worse people alive than Netanyahu, but they live in the shadows and prefer to stay out of the limelight. I find Bibi’s prominent position in this event especially troubling, because of the problems Bibi is intentionally creating with nations who are supposed to be Russia’s ally, like Syria and Iran. Seriously, WTF is up with this?

 2. goran says:

  Obecao ljubav Asadu, a u Moksvi se ljubi sa Natanjhanuom, to je Putin, KGBov pigmej, iskompleksiran do daske.

 3. goran says:

  Jadna si Rusijo, nekada su tvoji simboli bili Rubljov, Romanovi, Puskin, Dostojevski, Tolstoj, Vrubelj, veliki sportisti i muzicari, a danas imas samo Putina. Paradiraj Rusijo, neka ti je sa srecom.

 4. Velika Metla says:

  „Svi znamo da je jedina misija koju sprovode SAD u Siriji podrška teroristima, bez obzira na njihova imena, ili imena njihovih frakcija“, izjavio je predsednik Sirije Bašar al Asad u intervjuu za grčki „Katimerini“. Zaboravio je dodati da "svaki slobodoumni"čovej to zna,a ne znaju,i ne smeju znati,zapadnjačka služinčad,koje za tanjir supe prodaju sve svoje živo i mmrtvo! A to što oni prodaju i predaju sve svoje je njihov izbor i njihova stvar,ali problem nastaje kad oni hoće da i mi to isto uradimo,a mi nećemo! I onda se moramo braniti od tih paščadi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *