АСАД СЕ ОГЛАСИО и објаснио шта се дешава и шта ЗАПАД покушава

ASAD SE OGLASIO i objasnio šta se dešava i šta ZAPAD pokušava

12 aprila 2018

Zapadne zemlje pokušavaju da promene tok događaja u Siriji nakon pobede koju je vojska izvojevala nad teroristima, rekao je predsednik te zemlje Bašar el Asad na sastanku sa savetnikom vrhovnog lidera Irana Alijem Akbarijem Velatijem.

Asad je upozorio da će „agresivne pretnje zapadnih Zemalja na račun Damaska dovesti do destabilizacije situacije u regionu i celom svetu“.

On je ukazao na to da se „izjava nekoliko zapadnih političara o mogućem vojnom napadu na Siriju zasniva na njihovim isfabrikovanim činjenicama“.

Iranski emisar je izjavio da Teheran podržava Siriju i njen narod u ratu protiv terorizma.

Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad u sirijskoj Dumi, u Istočnoj Guti. Moskva je odbacila informacije o hlornoj bombi koju je navodno bacila sirijska vojska. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da ove klevete o upotrebi otrovnih materija na račun sirijskih vladinih trupa imaju za cilj zaštitu terorista i pravdanje eventualnih spoljnih vojnih napada.

Američki predsednik Donald Tramp obećao je da će do srede doneti odluku o akcijama protiv Sirije kao odgovor na navodnu upotrebu hemijskog oružja. Zatim je napisao na Tviteru da bi Rusija trebalo da bude spremna da obara rakete lansirane na Siriju, a da će te rakete biti „dobre, nove i ’pametne‘“.

Podsetimo, ruski poslanik Dmitrij Sablin je negirao informacije da su Bašar el Asad i njegova porodica napustili zemlju uoči mogućeg udara američke vojske.

„Predsednik Sirije Bašar el Asad je u Damasku. Mi planiramo sastanak sa njim i diskusiju o situaciji. Želimo da podržimo narod Sirije u njegovoj borbi protiv terorizma“, rekao je Sablin.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miraš says:

  Pobeda u Istočnoj Guti je značajan strateški dobitak za celu Siriju, odnosno to je strateški gubitak za neprijatelje Sirije. Fabrikacija laži služi da opet vojnim putem pokušaju da steknu stratešku prednost, da nekako nadoknade gubitak. Nije lako izbaciti takve nezvane goste, a još je gore ako se zadržavaju jer će raskomadati Siriju i otimaće najveće izvore nafte od sirijskog naroda. Samo nemaju naftovod do Sredozemlja, a to znači da pored dela severne i jugoistočne Sirije koje sad kontrolišu nastojaće da osvoje još neki veći deo od velikog dela već oslobodjene Sirije. Amerikancima još treba prostor Od Abu Kemala do Homsa i Tartusa. Treba im marioneta koja će na to pristati i predati sirijsko "Kosovo". Zato sad Matis kaže Asad opstaje samo zato što Rusija može da stavi veto u UN i zato što Asadov režim ima vojnu podršku Rusije i Irana. Računa kako da ukine tu podršku i pomoć i da otvori put ostvarenju svih američkih ciljeva u Siriji. To mu je posao.

 2. marko says:

  NEAM NIKAKVOG PROBLEMA NATO FASISTI S U PORAZENI

 3. jagoda says:

  Iran...stara persist kultura. To je jedan ozbiljan narod jako homogen.Nisu to nikakva afrička plemena sq kojim Tramp može tek tako da se poigrava.

 4. evangelist says:

  Show must go on! To će sve tako ići do konačne pojave carstva Božijeg koje će konačno ukinuti sva prethodna i koje će samo trajati večno. Verujte u ime i delo našeg Gospoda spasitelja i otkupitelja Isusa Hrista, pokajte se i krstite u ime Njegovo i bićete spaseni i ako telo izgubite, jer Hristos je prvenac iz vaskrsenja.

 5. Ivan Grozni says:

  Ovde se vodi borba oko nekoliko hiljada islamista koje je zapad naoruzavao i obucavao. Pobedom sirijske vojske oni se moraju negde stacionirati. Ocigledno je da ih bivsi saveznici, Englezi i Amerikanci ,ne zele u svojim drzavama. Oni bi bili naj srecniji kad bi mogli da ih ostave na bliskom istoku kao potencijalnu kapislu za buduce kaznjavanje "neposlusnih". Englezi su ih stvorili pa neka ih i udome.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *