АСАД СВЕ ОТКРИО: Ево какву помоћ добијамо од Русије и Путина

ASAD SVE OTKRIO: Evo kakvu pomoć dobijamo od Rusije i Putina

1 oktobra 2020

RUSKA vojska se odlikuje ne samo dobrom tehnikom, već i visokom profesionalnošću vojnika, izjavio je sirijski lider Bašar el Asad u ekskluzivnom intervjuu televiziji „Zvezda“.

– Nema sumnje da je ruska vojska odlično tehnički opremljena. To se moglo primetiti tokom rata. To je profesionalna vojska u pravom smislu te reči, sposobna da tačno definiše ciljeve i načine za njihovo postizanje. Želeo bih da dodam da su oni ruski vojnici sa kojima smo direktno komunicirali na svim nivoima, radili bez prekida – rekao je sirijski lider.– Piloti su usred borbi vršili prve nalete u tri ujutro, čak i pre izlaska sunca, i završavali sa radom posle ponoći. Nisu imali vremena za odmor. Naravno, ne možemo da ne podsetimo da je ruska vojska pretrpela gubitke u Siriji – istakao je Asad.

Prema rečima sirijskog lidera, Ministarstvo odbrane Rusije uliva veliko poverenje.

– Što se tiče Ministarstva odbrane, ovo je svojevrsni štit pod čijim se pokrićem odvijaju akcije na terenu, koje imaju i vojni i politički karakter. Ova institucija uliva veliko poverenje, bez kojeg bi zajedničkim snagama naših vojski bilo teško da izvrše vojne zadatke – izjavio je sirijski predsednik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *