ASAD: Svi prave greške, pa mogu valjda i ja

ASAD: Svi prave greške, pa mogu valjda i ja

6 oktobra 2013

Bashar-al-AssadPredsednik Sirije Bašar el-Asad priznao je da je pravio greške, ali je rekao da nijedna strana u sirijskom građanskom ratu nije bez krivice. Asad je u intervjuu za nemački list „Špigel“, izjavio da su „pojedinci činili lične greške“, ali nije objasnio kakve su te greške bile.

„Svi mi grešimo. Čak i predsednik greši“, naveo je nemački list Asadove reči.

Asad, čija je vladavina pre više od dve godine izazvala proteste koji su prerasli u građanski rat koji je odneo više od 100.000 života, kazao je i da ne veruje u pregovarački proces s pobunjenicima, preneo je AP.

Nemački list, koji nije objavio kada ni gde je intervju a Asadom obavljen, naveo je da je sirijski predsednik pokazao volju da raspiše izbore pre nego što se u avgustu završi njegov mandat, kao i da još nije odlučio da li da se ponovo kandiduje za predsednika.

„Ako iza mene ne stoji volja naroda, neću se ponovo kandidovati“, rekao je Asad. Upitan da prokomentariše napad hemijskim oružjem 21. avgusta u predgrađu Damaska, u kojem je poginulo više stotina ljudi, Asad je ponovo negirao da je njegov režim umešan u taj događaj.

„Slika koju stvarate o meni kao nekome ko ubija sopstveni narod je pogrešna“, istakao je Asad.

„Zapadni zvaničnici, koji kažu da ima malo sumnje da su Asadove trupe krive za napad, ‘više veruju Al Kaidi nego meni'“, zaključio je sirijski predsednik za nemački list.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *