АСАД У СТРАХУ, РУСИ ЉУТИ: Специјалци САД, Велике Британије и Јордана упадају у Сирију!

ASAD U STRAHU, RUSI LJUTI: Specijalci SAD, Velike Britanije i Jordana upadaju u Siriju!

28 aprila 2017

Sirijske vlasti plaše se upada snaga za specijalne operacije iz SAD, Velike Britanije i Jordana u južnu provinciju Daru, radi navodne borbe protiv terorizma, piše list „Izvestija“, pozivajući se na izvore u sirijskim bezbednosnim strukturama.

„Damask smatra da bi u bliskoj budućnosti na sirijsku teritoriju u području Dare mogli da uđu američki, britanski i jordanski specijalci“, navodi se u članku.

Jedan od sagovornika lista je saopštio da je, prema postojećim podacima, u toku priprema za takvu invaziju pod maskom borbe protiv Islamske države.

List podseća da trenutno veći deo Dare kontroliše tzv. Južni front, koji čini naoružana opozicija, formirana 2014. godine. Njegovi predstavnici učestvuju u pregovorima o rešavanju sirijske krize u Astani.

Militanti popunjavaju svoje redove i zalihe oružja sa teritorije Jordana. Tamo rade zapadni vojni instruktori koji u kampovima pripremaju pripadnike opozicije. Osim toga, u Dari su aktivni i teroristi Islamske države, kao i vladine snage.

KOMENTARI2 komentara

  1. micky says:

    Tako trte NATO-fasisti a kina i rusija neka pregovaraju sa "zapadnim partnerima"... Doci ce i oni na red.

  2. Igor says:

    Nadam se da ta anglosaksonska olos izidu iz Sirije samo u kovcezima. Oni hoce rat,verujem da ce ga i dobiti. Samo Rusi prvo da uniste Englesku i Ameriku pa da ta olos koja je usla u Siriju nemaju gde da se vrate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *