АСАД УСЛОВИО ФРАНЦУЗЕ: Ово су услови за сарадњу!

ASAD USLOVIO FRANCUZE: Ovo su uslovi za saradnju!

17 novembra 2015

asad_1Sirija će deliti obaveštajne podatke sa Francuskom samo ako zvanični Pariz bude promenio svoju politiku u regionu Bliskog istoka, izjavio je sirijski predsednik.

„Ako francuska vlada nije ozbiljna u borbi protiv terorizma, nećemo gubiti vreme sarađujući sa zemljom, vladom ili institucijom koja podržava terorizam“, rekao je Bašar al Asad u intervjuu koji je dao jedan dan nakon terorističkih napada u Parizu, preneo je Rojters.

„Prvo morate da promenite politiku tako da se ona bazira na jednom kriterijumu, da budete deo alijanse koja okuplja samo zemlje koje se bore protiv terorizma, a ne one ga podržavaju“, istakao je Asad.

On je dodao da je uvek govorio da je spreman da bude deo međunarodne koalicije protiv terorizma i da je na Sirijcima da odluče o svojoj sudbini na biralištima.

Francuska je pozvala na globalnu alijansu protiv Islamske države, koja je preuzela odgovornost za terorističke napade u Parizu, u kojima je u petak poginulo najmanje 129 ljudi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. marko says:

    Sta misli zapad da im se nece vratit.nazalost sto tu stradaju oni koji nisu zasluzili. Noge ce oni Asadu da ljube.Svi ubijeni politicari nisu napadali vec su napadani i ubijeni,zavadise narod,unistise drzave,unistise sve sto nije po njihovom itd.Mozda se narod jednog dana opameti i prestanu da slusaju prljavu politiku.MOZDA?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *