АСАД: „Запад је у страху због успеха наше војске!“

ASAD: „Zapad je u strahu zbog uspeha naše vojske!“

14 decembra 2016

asad-45

Napad militanata terorističke organizacije ID na Palmiru je odgovor na napredovanje vladinih snaga u Alepu, izjavio je predsednik Sirije Bašar Asada u intervjuu RT.

Militanti  ID su počeli ofanzivu na Palmiru 10. decembra. Teroristi su uspeli da se učvrste u predgrađima grada, odakle su bili evakuisani civili.

„Ako pogledate vreme njihovog napada, ono je povezano sa onim što se dešava u Alepu. To je odgovor na to što se dešava u Alepu, na napredovanje sirijske vojske i oni žele da potkopaju pobedu u Alepu i da u isto vreme skrenu pažnju sirijke vojke od Alepa kako bi je usmerili ka Palmiri”, naveo je Asad. On je dodao da Zapad ne primećuje ubistva terorista u Alepu i napade militanata na Palmiru, već ih samo brine uspeh sirijske vojske i zato poziva Moskvu da utiče na Damask da obustavi operacije vladinih snaga na militante.

„Da je Palmiru zauzela Vlada, to bi izazvalo zabrinutost za kulturnu baštinu. Kada mi oslobađamo Alep od terorista zapadni činovnici i vodeći mediji se brinu za svetsku baštinu. Oni se ne brinu kada se dešava suprotno, kada teroristi ubijaju civile ili napadaju na Palmiru i počinju da uništavaju, ne samo sirijsku, već svetsku baštinu“, rekao je Asad.

Sirijska vojska je ranije izvela operaciju u istočnom Alepu koji se nalazi pod kontrolom militanata. Ruski Centar za mirenje zaraćenih strana je saopštio juče da vlasti kontrolišu 98 odsto teritorije grada, dok se na 3 kvadratna kilometra još uvek se drže terorista.

Izvor: rs.sputniknews.com

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *