Асадова војска ликвидирала 300 терориста Исламске државе

Asadova vojska likvidirala 300 terorista Islamske države

19 septembra 2015

raketa5Sirijski izvori su obavestili javnost o napredovanjima sirijske vojske na ratištima u Halebu i Deri i likvidaciji više od 300 tekfirijskih terorista u okolini vojnog aerodroma u Deiruz-Zouru.

Međunarodna SAHARTV javlja da je sirijska vojska napravila značajne uspehe u predgrađu Haleba i Dere i da je zauzela zgrade i nove strateške centre.

Sirijska vojska je takođe uspela da odbije napad ISIL-a u okolini vojnog aerodroma u Deiroz-Zouru, a dolaze i informacije o likvidaciji više od 300 pripadnika ISIL-a u okolini ovog aerodroma.

U Halebu na severu Sirije, vojska ove zemlje je uspostavila kontrolu nad različitim kvartovima u južnom predgrađu Haleba. U ovom napadu uništena su oklopna vozila BMB i minobacačka platforma, a nekoliko terorista je likvidirano.

S druge strane, broj ubijenih u minobacačkim napadima terorista na neke regije Haleba dostiše do 21, a ranjenih na više od 100 osoba.

Teroristi su izvršili napad i na centar napajanja električnom energijom u gradu Haleb sa desetinama projektila, i tom prilikom je potpuno prekinuto snabdevanje električne energije u ovom gradu.

(webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *