Асадова војска ликвидирала 300 терориста Исламске државе

Асадова војска ликвидирала 300 терориста Исламске државе

19 септембра 2015

raketa5Сиријски извори су обавестили јавност о напредовањима сиријске војске на ратиштима у Халебу и Дери и ликвидацији више од 300 текфиријских терориста у околини војног аеродрома у Деируз-Зоуру.

Међународна САХАРТВ јавља да је сиријска војска направила значајне успехе у предграђу Халеба и Дере и да је заузела зграде и нове стратешке центре.

Сиријска војска је такође успела да одбије напад ИСИЛ-а у околини војног аеродрома у Деироз-Зоуру, а долазе и информације о ликвидацији више од 300 припадника ИСИЛ-а у околини овог аеродрома.

У Халебу на северу Сирије, војска ове земље је успоставила контролу над различитим квартовима у јужном предграђу Халеба. У овом нападу уништена су оклопна возила БМБ и минобацачка платформа, а неколико терориста је ликвидирано.

С друге стране, број убијених у минобацачким нападима терориста на неке регије Халеба достише до 21, а рањених на више од 100 особа.

Терористи су извршили напад и на центар напајања електричном енергијом у граду Халеб са десетинама пројектила, и том приликом је потпуно прекинуто снабдевање електричне енергије у овом граду.

(webtribune.rs)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u