АСАНЖ ОТКРИО ко спонзорише ХИЛАРИ КЛИНТОН!

ASANŽ OTKRIO ko sponzoriše HILARI KLINTON!

7 avgusta 2016

hillary-clinton-julian-assange-wikileaks-claims-armed-isisSaudijska Arabija bi mogla biti najveći sponzor „Klinton fondacije“, smatra osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž.

– Odnosi Saudijske Arabije i Hilari Klinton, Saudijske Arabije i fonda Klintonovih su vrlo razvijeni. Verovatno je Saudijska Arabija najveći poseban donator fonda Klintonovih. Pogledajte koju politiku je vodila u oblasti izvoza naoružanja kada je bila državna sekretarka. Ona je bila veoma, veoma blagonaklona prema Saudijskoj Arabiji – izjavio je Asanž u intervjuu RT.

Osnivač Vikiliksa je prokomentarisao navode francuskih medija da je sponzor fonda Klintonovih, proizvođač građevinskog materijala „Lafarž“, navodno slao novac terorističkoj grupi ID. Asanž, pozivajući se na francuske medije, naveo je da je kompanija „Lafarž“ bila uvučena u sirijski konflikt.

– Istraga koju je sproveo list ’Mond‘ pokazala je da je kompanija platila ID-u tzv. porez kako bi mogla da radi u određenim regionima Sirije. U suštini, oni su zaključivali sa teroristima raznovrsne komercijalne sporazume, a sasvim nedavno, 2015−2016 godine, novac od ’Lafarža‘ je počeo da stiže i u fond Klintonovih – rekao je on.

Asanž je objasnio da Hilari Klinton i „Lafarž“ vezuje staro prijateljstvo, između ostalog, ona ulazi u savet direktora kompanije. Osnivač Vikiliksa je naglasio da internet-portal ranije objavio oko 2.000 elektronskih pisama, vezanih za Siriju i više od 350 su bili povezani sa ovom kompanijom.

(Sputniknews.com)

KOMENTARI5 komentara

 1. Miki says:

  Navodi Asanža vezani za umešanost Lafarža (kao velikog proizvođaca osnovnog graševinskog materijala - cementa) u Sirijskom ratu putem Klintonove su verovatno istiniti jer je njegov interes obnova Sirije u celosti i bez konkurencije.Isti danas predstavlja monopol u ceni portland cementa koji proizvodi u Beočinu te od dana prodaje Lafarzu Srbija gradi na kašicicu,čime je urušen temelj građevinarstva kod nas.

 2. opet ja says:

  Naravno, rat i smrt najbolji poslovi...

 3. Egoista says:

  Asanž? Čovek koji je zadnji deo svog života izolovan u maloj sobici neke ambasade koju ne sme da napusti ni na minut, je čovek koji više nema nikakve informacije. Ako je u međuvremenu napustio tu ambasadu, ja nisam čitao i baš me i tako briga. I one ranije informacije što je imao nisu nikog smenile, nikom naudile i sve što on kaže je trla baba lan. Kao i onaj što je zbriso u Moskvu. Ta dva čoveka nisu amam baš ništa uradila. Njihova popularnost blagoteleći počiva samo i jedino na medijima koji prodaju muda za bubrege limitiranim stanovnicima planete, a jedan od njih sam bio i ja. Verovatno najkraće od svih, ali i ja sam bleno u silne blesave i bezvezne izveštaje koje je asanž objavio. Pa evo i sada čitam medije kad pišu o njemu, i sada doprinosim bacanju prašine u oči svima, samo zato što sam obratio pažlju na gluposti koje nam se serviraju. I ovo mi je zadnji put u životu da bilo šta pročitam i napišem o Asanžu, Snoudenu i silnim teorijama koje nam CIJA kao telcima servira.

  • Laki says:

   Kako to mislis "blesave i bezvezne izvestaje "?

 4. Egoista says:

  Baš ako te zanima, evo! Koka kola ima neku tajnu i ni jedna laboratorija je izgleda nije provalila, mada se ja u to ne bi zakleo, ali eto, važi kao jedna od najstrožih tajni. Asanžu kao nije interesantna, pa je nije provalio. A ni Snouden. I nema veze, jer to ti je samo primer da se ono što neko ni pod kojim uslovima neće da otkrije, ne može ni otkriti.A i ako je neko otkrio, ili nesme da objavi ili mu se ne isplati. To su tajne, a ne kao neke koje lete ko kokoške. I to nema veze. Ali ima veze da je oko Asanža dignuta medijska prašina koja je ličila na kosmičku maltene. On pun "tajni" ko šipak koštica i samo seje. Ko iz rukava. Pa zar vi stvarno mislite da će jedna država čuvati hiljade i hiljade tajnih dokumenata tek tako, pa će jedan Asanž sve to pokupiti, jer božemoj, živimo u eri elektronike. Ispada da je elektronika tu da se lakše kradu tajne. Čisto mi sumnjivo. Znate šta je tajna tu? Najveća tajna? Ja imam utisak, dakle nikog ne ubeđujem, da je najveća tajna koliko je tajnih psihologa analiziralo šta da mu podmetnu, ako su mu podmetnuli, šta se može staviti na gomilu čak i što je istina, ali ne od neke velike važnosti, pa onda izanalizirati koga ubaciti kao kolateralnu štetu da bi sve izgledalo kao prava istina...Eto, to je po meni najveća tajna oko Asanža. A Asanž, iako otkrivač svih tih tajni, ipak nije otkrio tajnu kako mu je uopšte pošlo za rukom da otkrije tolike tajne. A ni mi iz običnog naroda nismo prišli ni blizu te najveće tajne. Eto vam ukratko kakav osećaj ja imam. A to što su neki stradali, ne zaboravite da se u kolateralnu štetu koju nanosi Amerika, ubrajaju i zaista slučajni kolateralci koji nisu bili planirani i koji su čak bili značajni. Zato sve i izgleda kao "istorijsko" otkrivanje tajni. Isto to mislim i o Snoudenu, mada oba ta čoveka imaju neki osećaj da su uradili veliki posao. I taj osećaj su im podmetnuli zajedno sa svim tajnama koje su tako "uspešno" plasirali. Pa još, ni manje ni više nego iz Amerike. Na kraju, koga još uzbuđuje Asanž i Snouden? Nekoliko boraca za otkrivanje teorija zavere, kao i mnoge ljude koji kad otvore novine, zastanu na takvim člancima čak i danas, mada ih tu više ništa ne privlači.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *