Asanž favorit na izborima u Australiji?

Asanž favorit na izborima u Australiji?

6 avgusta 2013

Julian-AsanžOsnivač Vikiliksa Džulijan Asanž rekao je danas da ima dobre šanse da dobije na izborima za australijski gornji dom i obećao je da će poslanicima omogućiti da prijave korupciju.

Asanž učestvuje na izborima 7. septembra zajedno sa još šest drugih kandidata Vikiliks partije, prenela je agencija AFP.

Asanž je rekao da brojke u mnogim istraživanjima javnog mnjenja pokazuju te dobre šanse i da čak rezultati kompanije za ispitivanje javnog mnjenja UMR vladajuće partije ALP to pokazuju.

Prema tim rezultatima, on ima 25 do 28 odsto glasova onih koji nameravaju da glasaju za njega i 40 odsto glasova onih ispod 30 godina, rekao je Asanž u intervjuu australijskoj televiziji SBS vođenom u ambasadi Ekvadora u Londonu gde se nalazi više od godinu dana.

„To je veoma značajan rezultat”, kazao je Asanž.

Asanžova partija Vikiliks obećala je da će biti „nezavisan vladinih aktivnosti”, uključujući reformu poreskog sistema, pitanja azilanata, klimatskih promena.

Jedan od prioriteta partije, kazao je Asanž, biće obezbeđivanje sredstava poslanicima da slobodno daju informacije o korupciji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *