АСАНЖ ОТКРИВА позадину напада у Њујорку

ASANŽ OTKRIVA pozadinu napada u Njujorku

1 novembra 2017

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž kritikovao je posle terorističkog napada u Njujorku američku Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA).

Kako navodi, napad se možda ne bi dogodio da je CIA istraživala, a ne naoružavala teroriste.

– Da je CIA provela više vremena istražujući teroriste, a manje obučavajući i naoružavajući ih, možda ne bismo imali napad u Njujorku – napisao je Asanž na Tviteru.

Osam ljudi je ubijeno, a 11 je ranjeno, među kojima je i dvoje dece, kada je muškarac identifikovan kao Sajfulo Saipov, poreklom iz Uzbekistana, kamionom uleteo među pešake na Menhetnu.

Saipova je posle napada jedan policajac ranio, trenutno se nalazi u bolnici, u kritičnom je stanju, a doktori navode da će preživeti.

Njujorkški zvaničnici nisu objavili nikakave detalje o motivima napada, ali se napad tretira kao teroristički. Kako navode, reč je o “usamljenom vuku“ koji je živeo u Nju Džersiju, a koji je u SAD došao 2010. godine i živeo je od tada u Ohaju, na Floridi i u Nju Džersiju. Saipov je radio kao vozač Ubera.

Napad se dogodio samo nekoliko ulica dalje od napada 11. septembra 2001. godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Svakog teroristu kojeg je Čemerika obučavala, i koji nije uspeo završiti zadatak,Čemerika je pustila niz vodu! Šta drugo ostaje njima nego da se svete tim istim čemerikancima? A i treba,nego šta! Što se lično mene tiče,mogu da se svi čemerikanci i teroristi međusobno istrebe!Zarad mira u svetu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *